У Вінницькому торговельно-економічному коледжі відбувся урок-діалог між міліціонерами та студентами

«Закон і ми» - під такою назвою відбулося студентське засідання у Вінницькому торговельно-економічному коледжі КНТЕУ. Як показує практика, у сучасному суспільстві дуже важко жити без елементарних правових знань. Більшість молоді вважає, що сфера застосування права обмежується покаранням осіб, винних у скоєнні різних правопорушень. Закони супроводжують людину все життя. Багато хто зі студентів дивується, дізнавшись, що наші повсякденні вчинки мають правову оцінку. Ознайомити студентів з елементарними поняттями правової поведінки, розібратися у різні життєвих ситуаціях, в яких опинялися вони, їх близькі, рідні та знайомі з правової точки зору – головна мета заходу, ініційованого працівниками міліції.

У Вінницькому торговельно-економічному коледжі відбувся урок-діалог між міліціонерами та студентами

Зустріч розпочалася з юридичного марафону, учасники якого мали дати відповіді на одинадцять питань. Правильні відповіді на них стали підказкою для студентів в вирішенні життєвих ситуацій, які винесли на обговорення представники міліції.

Про найбільш поширені правопорушення, які скоюють підлітки та їхні наслідки, розповів студентам оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей 1-го відділу міліції Максим Кучер. З цього приводу у учнів коледжу виникло безліч питань, на які вони отримали відповідь від міліціонера. Студентів цікавило, з якого віку, і за які правопорушення наступає кримінальна відповідальність, чи мають право працівники міліції затримувати неповнолітніх, куди скаржитись на неправомірні дії міліціонерів, чи може студент працювати у вільний від навчання час, чи притягують до відповідальності людину, яка залучає підлітка до вживання алкоголю, наркотиків, яке покарання передбачено за вчинення хуліганських дій та багато іншого.

У Вінницькому торговельно-економічному коледжі відбувся урок-діалог між міліціонерами та студентами

Наприкінці зустрічі учні коледжу разом з міліціонерами розглянули кілька прикладів правопорушень з їхнього студентського життя та отримали кваліфіковані поради, що треба робити та як поводитися, коли потрапили у неприємну ситуацію.

- Для мене захід був дуже цікавим. Адже всю інформацію про правопорушення та відповідальність за їх вчинення, я отримував з телебачення та газет. Сьогодні отримав можливість отримати кваліфіковані відповіді на питання, які мене цікавили. Після цього юридичного всеобучу я зрозумів, що ми вже не діти і несемо відповідальність за ті проступки, які вчинили, - ділиться своїми думками Ярослав Зверховський, студент 2-го курсу.

- Такі заходи ми проводимо постійно в усіх навчальних закладах міста. Зі школярами проводимо уроки-бесіди з елементами ігор, зі студентами - моделюємо різні життєві ситуації та знаходимо шляхи їх вирішення. Вважаю, що головним у таких зустрічах є те, що діти мають можливість у формі діалогу поспілкуватися з міліціонером, який завжди дасть пораду та допоможе вирішити будь-якусь проблему.



Переглядів: 3743
Поширень: 0