Організація BEST являється міжнародною студентською громадою, яка включає 32 країни та 94 локальні осередки. Основною її діяльністю є надання якісної додаткової освіти, створення платформи для сплікування студентів, компаній та університету, а також спрощення комунікації між студентами різних країн Європи.

Європейські інженерні змагання

Однією з подій, які організовує ця організація - Європейські Інженерні Змагання. Ідея цих змагань виникла досить недавно, а точніше - була запозичена в друзів з партнерської організації в Канаді в 2002 році. Тому по приїзду, було організовані перші змагання та перше місто, яке приймало гостей - Брюссель, Бельгія. Там було 15 команд із усієї Європи. А в 2012 році ця подія проводилась вже в Загребі, Хорватія, де було представлено 26 найкращих команд. Всього в подій взяло участь більше 2000 студентів у всіх ВУЗах.

Європейські інженерні змагання

Цього року міжнародний етап буде приймати місто Варшава, Польща.

Змагання мають 2 категорії, які проходять одночасно:

Case Study - категорія змагань, в якій команди отримують завдання та мають спрогнозувати, розробити, змоделювати та якісно представити результати своєї роботи.

Team Design - категорія змагань, в якій команди отримують завдання та мають розробити систему, створити прилад чи механізм з наданих елементів.

Європейські інженерні змагання

На етап, який проводився у Вінниці, було подано майже 100 заявок від студентів ВНТУ. З них було сформовано 12 команд в категорії Team Design та 6 команд в категорії Case Study. Завдяки генеральному партнеру SunInBev Україна, журналу hiTech та партнеру локального етапу Flash вдалось забезпечити ці команди всіми необхідними інструментами та матеріалами для роботи, та завдяки величезній підтримці керуючого складу ВНТУ - знайти чудове місце для проведення змагань.

Змагання проходили 4 дні, кожен з яких був насичений подіями.

Першого дня проводились відбіркові тури для команд категорії Team Design. Їхнім завданням було побудувати планер маючи лише папір, скотч та інші канцелярські прилади. Найпростіші літаки складались лише з паперу і були схожі на звичайні орігамі, але були й дійсно надзвичайні конструкції, які мали пропеллер та могли пролетіти всю виділену для тестування площу (організатори цього не очікували!). В наступні 3 дні команди отримали завдання - передати зображення по кабелю, використовуючи лише мінімальний набір елементів, необхідний для цього, та розробити алгоритм, що забезпечить швидку і надійну передачу даних. Коли дійшло діло до тестування, перша команда змогла передати зображення розміром 20*20 пікселів за 3 хвилини 46 секунд.

Європейські інженерні змагання

Тим часом, команди з категорії Case Study щодня мали нове завдання. Першого дня команди розробляли проект евакуації населення планети у випадку катастрофи. Оцінювали ідеї юних інженерів депутат обласної Ради Сергій Кудлаєнко, кн.ф-м.наук Шиян Анатолій Антонович та голова ПК ВНТУ Олена Григорьєва.

Європейські інженерні змагання

На другий день в них було завдання - Інклюзія (процес збільшення ступеня участі всіх громадян в соціумі, і насамперед тих, що мають труднощі у фізичному чи розумовому розвитку), та судили їх представники громадської організації “Гармонія” реабілітолог Жуковська Сюзанна та психолог Чорнобривенко Олена. Третього дня потрібно було розробити проект подорожі по місту Вінниця та околицях та пояснити один з маршрутів англійською мовою. Оцінювали роботу студентів знавці своєї справи – представники центру вивчення іноземних мов компанії Flesh. А в четвертий день команди розробляли робота, який може допомогти людям виконувати якусь задачу та зняти відео про те, чим вони займались останні 4 дні.

Всі учасники отримали масу задоволення, знайшли нових друзів та отримали незабутні враження.

Люди Пі

Перможці в категорії Team Design: команда КіПіШ, а в категорії Case Study: Люди Пі.

команда КіПіШ

Переможці поїдуть в м. Запоріжжя для участі в Всеукраїнський Інженерних Змаганнях разом з учасниками з Львову, Києва та Запоріжжя.

Переможці 2-го туру поїдуть в Варшаву. Побажаємо нашим учасниками удачі!



Переглядів: 4764
Поширень: 0