Голова громадської організації «Розвиток.Розвиток» Ірина Борзова та її заступник Наталя Заболотна, керівник команди КВН «Вінницькі перці» Сергій Борзов за підтримки міського голови Володимира Гройсмана з початком весни кинула усі свої сили на організацію фестивалю «Вінницька студентська весна», обравши девізом фестивалю у цьому році одну із стратегічних цілей нашого міста – «Вінниця – сучасне європейське студентське місто», та створили усі умови, щоб студенти показали свої спортивні, інтелектуальні, творчі, організаторські здібності.

Студентська весна

За цей час фестиваль об’єднав понад 15 тисяч вінницьких студентів з різних вузів та став фестивалем справжньої дружби для молоді.

У цьогорічному фестивалі брали участь 16 команд з вищих навчальних закладів Вінниці. Своїми виступами приємно дивували не тільки потужні університетські команди, але й новачки цьогорічної студвесни – команди вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації.

Видовищна програмавидовишна програма

Протягом трьох місяців команди змагались у п’яти номінаціях: «Спорт», «Дебати», «КВН», «Видовищна програма», «Соціальний проект».

Розпочався фестиваль 20 березня із номінації «Спорт» - під девізом «У студентській весні чи бути здоровим вирішуєш ти!» у найсучаснішому спортивно-розважальному комплексі ТРК «Мегамолл». Непокоячись проблемами поширення серед молоді вживання наркотичних речовин, алкоголю, тютюну, організатори спрямували енергію студентів у здоровий спосіб життя. У цей день 16 команд грали у найбільш популярні серед молоді види спорту: боулінг, більярд та теніс. 14 та 15 травня пройшли змагання з футболу на відкритому сучасному футбольному полі 35-ої школи. Переможцями у номінації «Спорт» стала команда ВДПУ.

видовищна прграма

ГО «Розвиток.Розвиток» у цьому році розширила номінації фестивалю, доповнивши його інтелектуальним напрямком у форматі гри «Дебати». Сьогодні невідповідність освіти сучасним умовам ринку праці призводить до конкурентної неспроможності студентів і випускників вузу. Існує ще ряд проблем, вирішення яких можливе лише за участі самих студентів. На важливі молодіжні теми студенти дебатували 28 березня. У запеклій боротьбі перемогла команда ВНПУ – які стали справжніми зірками номінації «Дебати».

Захист соціального проекту

Уміння креативно підходити до вирішення проблем, працювати у команді, планувати, організувати та реалізувати соціальні ініціативи команди демонстрували у номінації «Соціальний проект». Кожна команда представила журі результати реалізації своїх соціальних та благодійних проектів на благо нашого міста. Думки студентів щодо гострих соціальних тем були почуті депутатами, керівниками структурних підрозділів міської ради, головами громадських організацій. Перемогу одержав проект ВДПУ, присвячений проблемі ідентифікації сучасною молоддю подій Другої Світової війни.

Захист соціального проекту педагогічний університет

Продовжились змагання Вінницької Студентської Весни 2 квітня у Будинку офіцерів номінацією «КВН». Команди яскраво шуткували у форматі гри: «Фрістайл». Веселу та святкову атмосферу забезпечували ведучі команди КВН «Вінницькі Перці». Відкриттям номінації стала команда КВН «НОТ БЕД» Вінницького кооперативного інституту (2 місце). Класично та впевнено шуткувала команда КВН торгівельно-економічного інституту КНТЕУ (2 місце). Найвищий бал від журі та найгучніші оплески одержала команда КВН «Сборная Педа» Вінницького державного педагогічного університету, яка і стала переможцем у грі КВН.

По-справжньому студентська весна вибухнула 25 квітня у будинку офіцерів яскравими талантами на видовищній шоу-програмі під гаслом «Стань зіркою студентської весни», на якому творча та активна молодь голосно заявила про себе та показала свої таланти. Понад тисячу глядачів спостерігали за яскравими номерами студентської молоді. У цей вечір були номери на усі смаки: студенти виконували біт-бокс, читали реп, звучала опера, лунала народна українська пісня, також звучали світові хіти. Грали справжні рок-гурти. Студенти танцювали бальні, народні, сучасні, східні танці. Демонстрували світло-діодне шоу. Прямо на сцені створювали картини. Силачі гнули арматуру та демонстрували свої надприродні здібності. У кожній команді були свої зіркові виступи. Переможцями у цій номінації стали команди ВНАУ та ВНТУ. Друге місце зайняла команда Він. Училища культури і мистецтв Третє місце зайняла команда вінницької філії КНУКіМ.

Видовищна програма Медуніверситету

18 травня 2013 року в рамках святкування у м. Вінниця Днів Європи відбувся феєричний гала-концерт «Нові імена студентської весни 2013», який пройшов на площі біля літнього театру у ЦПКіВ ім. Горького. Це було яскраве та неповторне шоу-талантів творчої та активної молоді, яка вже сьогодні голосно заявила про себе як про справжніх зірок та патріотів нашого міста. Участь у гала-концерті взяли усі команди-учасниці фестивалю «Вінницька студентська весна – 2013». Це були кращі з кращих – КВНщики, вокалісти, музиканти, танцюристи, акробати, силачі, гімнасти. Для вінничан та гостей міста студенти представили найкращі номери, подарувавши усім свої таланти, молодіжний запал та весняний настрій.

Гран-прі фестивалю отримала команда Вінницького державного педагогічного університету, зірвавши джек-пот фестивалю – отримавши грошову винагороду 9 000 гривень та пам’ятний кубок.



Переглядів: 7641
Поширень: 0