31 травня — це привід для кожного курця хоча б на один день відмовитись від цигарок!

театралізований перфоменс

«Кинь курити сьогодні», саме під таким гаслом сьогодні відбувся театралізований перфоменс у сквері Козицького, організований Вінницьким обласним наркологічним диспансером спільно з Студентським Парламентом Вінниччини.

Дмитро Слободянюк

«Вже третій рік поспіль ми відзначаємо цю дату і кожен раз не схожий на попередній. Ми усілякими способами намагаємось привернути увагу громадян нашого міста до наслідків тютюнопаління, - розповідає організатор акції Дмитро Слободянюк. Цього року ми організували театралізоване дійство в якому один з учасників одягнутий в чорне символізував «Смерть» - наслідок тютюнопаління, за яким хлопці несли велику цигарку. Аби врятувати світ від цигарок прибув хлопчик Андрій 5-років в образі «Бетмена», який зупинив «Смерть» та врятував світ».

«В минулому році ми спалювали макет легенів здорової людини, цього року боролися з цигарками, але головне завдання Всесвітнього дня без тютюну — підняти рівень самосвідомості людей, які першими повинні піклуватися про своє здоров\'я, - висловив свою думку депутат Студентського Парламенту Вінниччини, Роман Молдован.

Після завершення дійства п’ятирічний «Бетмен» розповів на камеру, що куріння – це зло і зараз МОДНО НЕ КУРИТИ.

За даними ВООЗ, щороку через наслідки тютюнопаління в світі помирає 300 тисяч осіб. Мало хто звертає увагу на цю страшну статистику, оскільки шкода від куріння сигарет не проявляється моментально. Тим не менш, курці з великим стажем практично приречені на серйозні проблеми зі здоров\'ям. І в результаті їх вмирає більше, ніж наркоманів, хворих на СНІД та іншими захворюваннями.



Переглядів: 6153
Поширень: 0