Організатором даного заходу виступила Міжнародна молодіжна громадська організація «Співдружність», основною метою діяльності якої є розширення кордонів співпраці молоді на просторі СНД, Прибалтії та Грузії.

Вінниччани стали учасниками міжнародного табору «Дні молоді Співдружності»

Міжнародна молодіжна організація «Співдружність» була створена у липні 2012 року. Ідея створення найпотужнішої площини співпраці найактивніших молодіжних лідерів країн-СНД під час семінару для молодих парламентарів СНД у м. Страсбург , Франція (січень 2012 року). На даний момент ведеться активна робота по відкриттю національних філій в країнах-учасниках СНД. Планується розширення географії організації та приєднання до сумісної діяльності молоді країн Прибалтії, Грузії, Східної Європи.

Вінниччани стали учасниками міжнародного табору «Дні молоді Співдружності»

«Дні молоді Співдружності – це зібрання найактивніших, цілеспрямованих та впевненних молодих людей із країн пострадянського простору, що несуть за собою вагомий багаж реалізованих проектів, а головне – більшість із них займають керівні посади у найпотужніших громадських організаціях та молодіжних парламентах. І саме нам – активістам провідних громадських організацій Вінниччини, участь у такому заході стала неоціненним досвідом та стимулом до співпраці та реалізації спільних проектів, які ми розробляли під час роботи табору. Нас було поділено на робочі групи, що займалися розробкою проектів по вузькому профілю. Наприклад, я потрапила до робочої групи молодіжного парламентаризму та лідерства. Ми написали проектний план «Євразійський молодіжний кадровий резерв», основна мета якого полягатиме у багатовекторному вихованні молодих депутатів місцевого самоврядування, і, в перспективі, - їх співпраця на Євразійському просторі. Олексій був у робочій групі по туризму, де розробив спільно із представниками Киргизії та Таджикистану цікавий проект по обміну вожатими у дитячих таборах. На мою думку, саме наша етнічна різнобічність не стає перепоною у наших однакових поглядах на різні речі, ми – єдині, дружні, і це – основне досягнення тієї поставлено мети організаторами табору», - ділиться своїми враженнями член ради Міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина» Інна Масленчук.

Вінниччани стали учасниками міжнародного табору «Дні молоді Співдружності»Вінниччани стали учасниками міжнародного табору «Дні молоді Співдружності»

«Окрім неформально - освітньої програми та проектування, основна мета табору полягала у міжкультурному діалозі, де українська делегація, до складу якої ми увійшли, проявила себе найкращим способом. Адже не дарма український народ вважають найспівочішим! Думаю, що ми це довели, бо навіть представники із Вірменії, Азербайджану та Киргизії уже знають слова «Ти ж мене підманула», саме ця історична пісня стала гімном нашої Співдружності, а також всіма улюблена «Червона Рута». Основною «родзинкою» представлення нашої держави у таборі стали наші національні страви, а саме – сало, чорний хліб, терпка гірчиця, та знамениті українські солодощі Roshen, від якої наші нові друзі були просто в захваті!», - розповів активіст Спілки Молодіжних Організацій Вінниччини Олексій Балацький.

Вінниччани стали учасниками міжнародного табору «Дні молоді Співдружності»

Підтримати українську делегацію також завітали заступник голови ММГО «Співдружність» Евгенія Петрівська (м. Київ, Україна), Ігор Хохич – Директор Департаменту із питань молоді та комунікації Державної служби молоді та спорту України.

Вінниччани стали учасниками міжнародного табору «Дні молоді Співдружності»

Звичайно ж, саме проведення Днів молоді Співдружності відбувається уже третій рік поспіль, і стає основною платформою дружби та плідної співпраці між молодіжними організаціями країн-учасниць табору.

Вінниччани стали учасниками міжнародного табору «Дні молоді Співдружності»

Учасники приносять подяку громадському діячу та засновнику проекту «Нова генерація» Олександру Капітану за підтримку та сприяння у поїздці на табір «Дні молоді Співдружності-2013».



Переглядів: 5131
Поширень: 0