Студреспубліка,Вінниччина вітає Студентську республіку з 15-ти річним ювілеєм та дякує за всі набуті знання, пережиті емоції, отримані враження та спогади, що назавжди закарбувалися у пам’яті кожного вінничанина, який був удостоєний почесного звання «студреспубліканець»!

Оглядаючись у минуле варто згадати, що вперше проект «Студентська республіка» (Студереспубліка) був проведений у рамках святкування Дня молоді 1998 р. у м. Києві. Зважаючи на значний резонанс, вже з 1999 р. «Студентська республіка» здійснюється як всеукраїнський проект. Із 2002 р. проект підтримується Міністерством України у справах сім\'ї, молоді та спорту. Сприяння надає також Міністерство освіти і науки України. З 2004 р. за участі переможців регіональних етапів у Криму на узбережжі моря проводиться фінальна частина проекту. З 2006 р. проект був вперше проведений у форматі мульти-фестивалю. У 2007 р. був взятий курс на міжнародний формат Студреспубліки (у її фіналі взяли участь команди Росії та Грузії). Через Студреспубліку в Україні пройшла більшість студентських лідерів сьогодення. І от, коли улюблений мультифестиваль стає на ще один рік дорослішим і ти, завдяки ньому також ростеш, але цей ріст спостерігається в плані морального та духовного розвитку, інтелектуального та професійного становлення молодих і амбітних людей, які налаштовані працювати на користь своєї країни, то приходить усвідомлення наскільки глибокі почуття засіли, десь глибоко в середині і, що цю Подію неможливо пропустити.

На Вінниччині не так давно завершилось формування Стратегії-2020, до розробки якої активно долучались і студреспубліканці, тому тематика ювілейної Студреспубліки – Стратегія-2050 є дуже правильною та потрібною для нашої країни. Але ми переконані, що стратегію необхідно розробляти не тільки для України, адже ще одна країна, хоч і студентська, – Студреспубліка в цьому плані залишається без уваги. Ми віримо, що багато в чому саме від діяльності Студентської республіки, як такої, залежить майбутнє України та українців. Тому, говорячи про стратегію важливо згадати і про стратегічні моменти розвитку Стуреспубліки, а говорячи про стратегію розвитку України – про місце в ній нашої студентської країни.

З нетерпінням чекаємо на настання 24 серпня, адже це подвійне свято для нас. Окрім Дня Незалежності – чи не найважливішого та значущого свята нашої суверенної та самобутньої держави ми святкуємо початок вже 15-ого ювілейного всеукраїнського етапу Студентської республіки. Студентська республіка – тут почнеться не просто завтрашній день, тут почнеться нова ера!



Переглядів: 3352
Поширень: 0