Церемонія посвяти у студенти видалась пишною і водночас зворушливо щирою. Так і має бути — подія значуща, віхова. Шанс усе «почати спочатку — життя, розуміння, дорогу, себе».

Володимир ГрабкоНасамперед слова напуття від очільника вишу — ректора ВНТУ, доктора технічних наук, професора Володимира Грабка:

Наш університет знаний як в Україні, так і далеко за її межами. Команда нашого вишу втретє поспіль стала переможцем щорічних Національних змагань Enactus Україна. Отож, у вересні саме студенти ВНТУ представлятимуть Україну на Всесвітньому кубку Enactus в Мексиці. А у жовтні саме у нашому університеті відбуватиметься напівфінал студентської першості світу з програмування. Певен, незабаром і ви, першокурсники, представлятимете наш університет і державу на світовому рівні. Ще зичу, щоб ми зустрілися з вами на цьому ж стадіоні у повному складі, коли ви отримуватимете диплом.

Я багато спілкуюсь зі студентами вашого вишу — і безпосередньо, і через Facebook, Вконтакте. Пишаюсь цим і вдячний вам за ініціативність, небайдужість. — На святі присутній голова Вінницької обласної ради Сергій Татусяк. — А Вінниччина пишається нашим технічним університетом, адже він є одним із кращих у державі. У студентські роки працюйте на перспективу власну і на перспективу держави. Вдалого старту!

Заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації — начальник управління професійної освіти, інноватики та науки Валерій Бачинський:

З понад 800 вишів нашої держави ви обрали саме ВНТУ. Університет, який має 5 рейтингове місце серед технічних вишів України. Приємно, що ви обрали технічний напрям, адже він найбільше затребуваний нині в державі для її успішної розбудови.

А старшокурсники «Міс ВНТУ-2013» Анастасія Краснощока та «Містер ШАРМ-2012» Василь Оленич щедро поділилися своїм студентським досвідом, дали першокурсникам кілька значимих порад.

В університеті зможете стати такими, як мріяли бути. Легких сесій вам і нехай граніт науки не буде твердим!

Анастасія і Василь передали символічні студентський квиток і ключ від скарбниці знань своєму ректору Володимиру Грабку, а він вручив ці атрибути першокурсникам.

Кожну добру справу варто починати з Божого благословення. Благочинний Першого Вінницького міського благочиння протоієрей Богдан Малиновський:

Сил вам, дорогі першокурсники, і мудрості, і натхнення, і терпіння, аби знання ви змогли сприйняти і зреалізувати у своєму житті. Тому просимо у Бога, щоб Він вам дав усе необхідне для сприйняття знань і розвитку їх у своєму житті.

Тож, вінцем урочистої церемонії посвяти у студенти стало «Молебное пение на начало ученого года о учащих и учащихся, о еже ниспослати в ум их и уста Духа премудрости, разума, о еже отверзти ум их, еже прияти и разумети, и памятствовати вся добрая и душеполезная учения».



Переглядів: 6639
Поширень: 0