У 2014 наявність обов\'язкового для всіх напрямів підготовки сертифіката ЗНО з української мови та літератури може стати нормою не для всіх вузів. Університети, які мають статус дослідницьких, отримують право визначати перелік конкурсних предметів незалежно від переліку, наведеного для кожної спеціальності.

У попередні роки в конкурсний бал абітурієнта зараховувалися бали сертифіката ЗНО з трьох предметів. Їх обирали з переліку, наведеного для кожної спеціальності до Умов прийому. Першим і обов\'язковим для всіх напрямів був сертифікат ЗНО з української мови та літератури.

Вже найближчим часом Міністерство освіти має затвердити умови прийому до вищих навчальних закладів на 2014 рік. За ними й проводитиметься вступна кампанія а на її основі кожен вищий навчальний заклад розробить свої правила прийому. І в цьому проекті Умов немає чітко прописаної вимоги щодо того, чи зобов\'язані ці університети вимагати сертифікат про знання державної мови. Отже, чи залишиться тест з української мови обов\'язковим для абітурієнтів і чи не стане це причиною свавілля в університетах - покаже час.



Переглядів: 3554
Поширень: 0