Роботодавці запевняють, що на сьогоднішній день на підприємствах та установах Вінниці є дефіцит професійних фахівців із знанням новітніх інформаційних технологій, іноземних мов та людей з нестандартними підходами до вирішення завдань. Разом з тим випускники навчальних закладів скаржаться на проблеми з працевлаштуванням. Тому угоди, які сьогодні були підписані з представниками ВУЗів, можуть дати новий поштовх у підготовці якісних кадрів, проходження практики та, як результат, працевлаштування в організаціях туристичної сфери.

п’ять  ВУЗів Вінниці підписали угоди з відділом молоді і туризму міської ради«Туризм у Вінниці динамічно розвивається, і як результат, у цій сфері створюються нові робочі місця. Водночас, значно зростають вимоги до сфери послуг і кадрів, які надають ці послуги, – зазначає начальник відділу у справах молоді та туризму Руслан Анфілов. - Угоди про співпрацю з ВУЗами дадуть змогу студентам, перш за все, пройти якісну практику і цей крок дозволить також звернути увагу керівників підприємств на те, що нині у Вінниці є багато навчальних закладів, які готують фахівців цієї сфери. Сподіваємося, що спільними зусиллями ми допоможемо молодим спеціалістам працевлаштуватися і водночас вдосконалимо туристичну галузь міста».

Як зазначила директор Центру підліткових клубів «Універ» Віра Балєєва, нині освіта в Україні більше носить теоретичний характер ніж практичний, тому дуже важливо створити такі умови, щоб студенти могли реалізовувати свої знання на практиці. «На базі Центру підліткових клубів ми створюватимемо молодіжні проекти та заходи, направлені на вивчення історії рідного міста, проведення екскурсій по місту тощо та залучатимемо до них студентів. Це дасть можливість молодим людям отримати практичні навички», – каже Віра Балєєва.

Угоди були підписані з п’ятьма навчальними закладами, які на сьогоднішній день займаються підготовкою кадрів, що можуть працювати у туристичній галузі: Вінницький факультет Київського національного університету культури та мистецтва, Вінницький торгівельно-економічний коледж КНТЕУ, Державний професійно-технічний навчальний заклад «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг», Вінницький державний педагогічний університет, Вінницький торгівельно-економічний інститут КНТЕУ.



Переглядів: 3753
Поширень: 0