Насамкінець 2013 року в місті Архангельск (Російська Федерація) відбувся Х міжнародний фестиваль інформаційних технологій, який складається зі студентської командної олімпіади з програмування та конкурсу комп\'ютерних робіт у галузі мультимедійних технологій. Це унікальне дійство, мета якого консолідувати інтелектуальну творчу молодь, яка цікавиться сучасними інформаційними технологіями.

«ІТ-Архангельськ» став дипломантом програми «100 кращих товарів Росії» і визнаний одним із найпрестижніших у Російській Федерації. На конкурс фестивалю було подано понад 300 робіт з різних країн світу. Активним і численним учасником змагань стали студенти ВНТУ.

Цей конкурс студенти ВНТУ очікували з нетерпінням, прагнучи реабілітуватися — на попередньому конкурсі здобули незвично мало призових місць. Свої роботи вихованці вищого навчального закладу подали не лише у традиційно переможні для ВНТУ номінації — 3D-графіка й веб-дизайн. Вирішили випробовувати свій потенціал у новому напрямку — растрова графіка, де використовуються синтезовані зображення із послуговуванням пакету Photoshop.

У номінації 3D-графіка — 10 перших місць безапеляційно забрали роботи студентів ВНТУ. Їх автори — Костянтин Снопов, Вадим Лозовський, Віктор Фідря, Олег Досужий, Дмитро Степанюк, В’ячеслав Мальований.

У номінації 3D-анімація — 9 перших місць теж здобули роботи вихованців українського ВНЗ. Їх автори — Олег Досужий, Вадим Варламов, Дмитро Степанюк, Сергій Возний.

Це студенти Інституту інформаційних технологій і комп’ютерної інженерії та Інституту автоматики, електроніки та комп’ютерних систем управління. І до того ж молодших курсів, які ще радуватимуть університет своїми здобутками. Лише Віктор Фідря – випускник, закінчує університет з міжнародною перемогою.

У більшості студентів керівник і натхненник творчої роботи — перший проректор ВНТУ, доктор технічних наук, професор Олександр Романюк.

Це гучна перемога, яка, безумовно, суттєво вплине на рейтинг університету.

Також вихованець професора Олександра Романюка – першокурсник Вадим Варламов забезпечив переможний тріумф ВНТУ теж на теренах Російської Федерації. На Відкритому всеросійському конкурсі комп’ютерної графіки і анімації студент здобув друге місце.

Серед переможців XII-го міжнародного конкурсу комп’ютерної графіки та художнього фото (Російська Федерація) – знову першокурсники Вадим Варламов і Олег Досужий. У хлопців перші місця, а їхня однокурсниця Анна Коваль отримала 2 місце.

На XI міжнародному конкурсі відео й відео кліпів (РФ) робота «Золота осінь» Олега Досужого здобула 3 місце.



Переглядів: 3898
Поширень: 0