«Завдання лідера в тому, щоб було більше лідерів, а не в тому, щоб було більше тих, хто слідує за лідером» - Ральф Нейдер. Саме з таких міркувань студентські парламентарі почали свій новий рік з старту системного проекту «Leadership». Адже депутати не з чуток знають, як важливо бути лідером і вміти правильно використовувати свої здібності.

Кропітка підготовка до старту проекту тривала два місяці. І ось як результат: програма тренінгів, календарний план та звісно робоча група. На даний момент у проекті діє робоча група з молодіжних лідерів (тренерів), які передаватимуть власний досвід та кращі світові практики студентам Вінниччини. Зараз її склад налічує до 20 осіб, але бажаючих долучитись до роботи все більше. З усіма хто входить до складу робочої групи постійно проводитиметься робота, як проводити тренінг та як правильно працювати з молоддю.

Що до самої програми тренінгів, то організатори переймались цим чи не найбільше. Одноголосним став формат проведення - неформальна освіта або «non-formal education». Це формат, де здобуття знань не регламентоване місцем, терміном та формою. Процес неформальної освіти може відбуватися під час різних семінарів, тренінгів, ділових ігор та інтерактивів. Досить поширена форма у інших країнах, але, на жаль, не досить поки відома в Україні.

Головним принципом тренінгів в рамках проекту «Leadership», це те що ніхто не читає лекції, все відбувається на практиці з молодіжними тренерами у вигляді гри, цікавих та креативних завдань учасникам, де кожен має змогу проявити себе та свою фантазію.

Першими поділитись своїм досвідом з студентами Іллінецького аграрного коледжу відправились Тетяна Калугаряну, Ірина Юзькова та Леся Римарчук. Загалом на тренінг зібралось близько 20-ти представників студентського магістрату коледжу. Не зважаючи на морозну погоду за вікном, у колективі панувала дуже тепла та дружня атмосфера. Під час ігор та дискусій молодь проявляла себе креативно та винахідливо, тому не було сумніву – лідери тут є!

«Не зважаючи на легке нервування, перший виїзд пройшов досить вдало. Робота, яку ми проводили протягом двох місяців виявилась немарною. Учасникам сподобався підхід до проведення тренінгу. Через ігрову форму набагато легше зрозуміти матеріал та засвоїти його. Студенти Іллінецького коледжу здивували нас своєю креативністю, тому сподіваємось знову сюди повернутись із новими тренінгами та новими ідеями. Ми намагатимемось розвивати неформальну освіту на Вінниччині, адже це дуже ефективно!» - поділилась враженнями координатор проекту Тетяна Калугаряну.

До кінця навчального року «Leadership» планує завітати і до інших навчальних закладів, що знаходяться у районах області. Та це не все! Якщо тебе зацікавив проект і ти хочеш провести його у своєму навчальному закладі, то це не проблема. Звертайтесь до координатора проекту!

Будь лідером свого життя!

Координатор проекту: Калугаряну Тетяна +380636037716


Переглядів: 4352
Поширень: 0