11-13 березня 2014 року у Вінницькому обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулася видача іменної стипендії облдержадміністрації та обласної Ради студентам вищих навчальних закладів І – IV рівнів акредитації м. Вінниці з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються на денній формі за державним замовленням та контрактом.

Відповідно до рішення 27 сесії 4 скликання обласної Ради №1055 від 14 березня 2007 року «Про встановлення іменних стипендій облдержадміністрації та обласної Ради студентам вищих навчальних закладів І – IV рівнів акредитації області, з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» виплату стипендії доручено здійснювати обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Завдяки цьому спеціалісти центру мають можливість здійснювати соціальний патронаж студентів та співпрацювати з навчальними закладами з метою підготовки молоді зазначеної категорії до самостійного життя, формування відповідальної поведінки.

Крім того, студенти мали змогу отримати спеціально розроблену та виготовлену Вінницьким обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді пам’ятку для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, «Знай свої права», яка містить інформацію щодо основних соціальних гарантій та виплат, які передбачені законодавством для даної категорії отримувачів послуг.

Станом на 13 березня 2014 року в обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на обліку перебуває 557 студентів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із них 384 навчаються в обласному центрі, решта – у вищих навчальних закладах І–ІV рівнів акредитації у 13 районах та містах Вінницької області.



Переглядів: 3486
Поширень: 0