За перемогу змагалися Вінницький медичний коледж ім. Д. К. Заболотного, Вінницький обласний комунальний гуманітарно-педагогічний коледж, Вінницький торговельно-економічний коледж КНТЕУ та Вінницький транспортний коледж.

- Ці команди вже показали себе у відбірковому етапі та у змаганнях на базі своїх навчальних закладів. Вони – найкращі серед вінницьких коледжів. Своїми аргументами та ораторськими здібностями дадутьотпір будь-кому, - запевняє організатор турніру Олексієко Марина.

У команд була лише година на підготовку тем, які вони витягнулиу жеребкуванні: «Потрібно надати дозвіл на продаж та споживання наркотиків легкої форми», «Потрібно надати дозвіл на одностатеві шлюби» та «Українці повинні розмовляти українською».

- Гра надзвичайно сподобалась, було дуже цікаво спробувати свої сили на міському рівні. Важко і проблематично було грати на тему про легалізацію наркотиків. Наша думка зовсім не співпадала з думкою, що потрібно було відстоювати. Але дебати – це гра слів, тому головне – правильно підібрати аргументи та настроїти себе на відповідну сторону, - розповідає Артоуз Юрій- гравець команди Вінницького транспортного коледжу.

Команда Вінницького медичного коледжу перемогла у фіналі дебатного турніру

Після цих трьох ігор, за підсумком балів, журі визначило переможця - ним став Вінницький медичний коледж ім. Д. К. Заболотного, друге місце отримав Вінницький транспортний коледж, і третє - Вінницький обласний комунальний гуманітарно-педагогічний коледж .

- Незважаючи на досить сильних суперників ми впевнено йшли до кінця, і ось результат – перемога. Дуже важко було грати на тем про одностатеві шлюби, але дівчата з моєї команди підтримували мене, а я підтримував їх,коли вони були не впевнені в чомусь чи хвилювалися. Велике дякую хочу сказати організаторам турніру. Було дуже круто подискутувати на дійсно важливі теми і дізнатись більше про реалії нашого сьогоденства, - розповідає Шевчук Артем- гравець команди Вінницькогомедичного коледжу ім. Д. К. Заболотного.

Усі переможці отримали грамоти, кубки та колекційні книжки про Вінницю.

Наступного тижня пройдуть дебатні ігри між командами вінницьких училищ.Організаторами загальноміського дебатного турніру виступають Вінницька Молодіжна Рада під патронатом відділу у справах молоді та туризму.



Переглядів: 4372
Поширень: 0