Олімпіади, за традицією, відбуваються у місті, де навчається переможець попереднього змагання. Як жартують вінничани, у Миколаєві та Полтаві була «репетиція», а ось у Кам’янці-Подільському студентка ІІ курсу Вінницького технічного коледжу Катерина Моторна у 2013 році виборола звання кращого лінгвіста країни. А місто - право приймати учасників Олімпіади-2014.

Завдячуючи цій дівчині, Вінниця на три дні перетворилась на «Мекку» для філологів. Їх зібралось майже 40 із різних куточків держави.

- Цьогорічний конкурс особливий. Ситуація у країні, на жаль, складна. І не змогли приїхати учасники із Херсонщини, Донеччини, Луганщини, Одещини та Рівненщини. Але приймали понад 50 гостей. Разом із дітьми приїхали викладачі. Олімпіада з української мови стала символом єдності Сходу і Заходу, плекання мови, традицій народу, – запевнив директор Вінницького технічного коледжу Олег Домінський.

Лінгвісти Вінницького технічного коледжу визнані кращими в Україні

Вітали учасників Олімпіади святковим концертом та хіп-хопом у вишиванках. Талановитий мовник, 18-річна Катерина Моторна ще й до танців завзята – разом із студентками за тиждень підготувала для гостей новий танок, на який надихнули події у країні.

- В мене багато віри вкладають мої батьки, викладач – Юлія Зоріна. Відтак, є бажання працювати і перемагати – легко. У житті маєш робити те, що тобі до душі – і тоді прийде досягнення і визнання. Три роки займаюсь танцями. А хіп-хоп – найбільш вільний танець, адже маєш робити те, що тобі підказує твоя танцювальна душа. І вишиванки – засіб самовираження і відгуку на події сьогодення, – запевняє Катя.

Вона – майбутній інженер із транспортних технологій. На рахунку – близько двох десятків перемог у різних конкурсах – Всеукраїнських, обласних, місцевих. Танці, англійська – все до снаги. Вінницький технічний коледж плекає таланти і радіє успіхам своїх студентів.

Саме тому, цьогоріч у змаганні найталановитіших філологів країни перемогла ще одна вихованка технічного коледжу – Альона Кабалюк.

- Є такий рецепт перемоги – бажання, наполегливість, плюс талант, – розповідає наставник олімпіадниць, методист коледжу Юлія Зоріна. – Талановитих дітей одразу видно: це і гарно написаний диктант на вступних іспитах, трошки підтримки і підготовки – перемога на обласному конкурсі. А наразі – і на Всеукраїнській олімпіаді!

Найталановитіших знавців мови визначали окремо у двох напрямах – серед педагогічних та непедагогічних навчальних закладів. Відтак, кращою серед майбутніх педагогів визнано Юлію Лисенко – студентку Кременчуцького педучилища ім. А.С. Макаренка. Друге місце у Нгуєн Маргарити Та-Бітхівни із Харківського коледжу Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради, третє – у Анастасії Захаріної, вихованки Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу.

Лінгвісти Вінницького технічного коледжу визнані кращими в Україні

Два других місця між студентами ВНЗ І-ІІ рівня акредитації розподілили Івано-Франківський коледж ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» (Ірина Пітель) та ДВНЗ «Дніпропетровський політехнічний коледж» (Елла Паращина). Три третіх посіли - Київський фінансово-економічний коледж НУДПС України (Юлія Мельник), ДВНЗ «Чернівецький коледж дизайну та економіки» (Олеся Гунчак), ДВНЗ «Київський електромеханічний коледж» (Анастасія Боровко).

Окрім дипломів, фіналісти отримали подарунки від організаторів та спонсорів Олімпіади, а також привілеї при вступі до вишів за даним профілем. А додатковим подарунком від Вінниці стали три дні цікавих екскурсій містом та областю і, звичайно, світло-музична програма фонтану «РОШЕН».



Переглядів: 10849
Поширень: 0