Сьогодні на засіданні виконкому міської ради розглядалося питання підтримки молодіжних ініціатив, тому серед учасників було чимало юнаків та дівчат. Вони розповіли про вже реалізовані ними ідеї та свої плани щодо нових проектів, зокрема, що День студента 17 листопада вони хочуть відзначити проведенням міського турніру з пейнтболу. Крім того, молоді люди пропонують у цей день проїзд у громадському транспорті для студентів зробити безкоштовним.

У Вінниці діє Програма підтримки молодіжних ініціатив та створення умов для самореалізації молоді. Вона розрахована на людей віком від 14 до 35 років, які постійно мешкають у нашому місті або навчаються у Вінницьких навчальних закладах. Наразі у Вінниці проживає більше 126 тисяч молодих людей. З них більше 39 тисяч – студенти вишів та 5653 – учні професійно-технічних училищ.

Молодь пропонує провести міський турнір з пейнтболу та зробити безкоштовний проїзд у День студента«Протягом року профільні структурні підрозділи міської ради спільно з Вінницькою молодіжною радою, органами студентського та учнівського самоврядування організовували культурно-масові заходи, благодійні концерти, фестивалі та флеш-моби, – каже начальник відділу у справах молоді та туризму Юлія Мончак. – Серед іншого, проводились заходи зі сприяння патріотичному вихованню молоді до свого міста і країни, зокрема, «Модна Вишиванка», «В єдності сила!», «Молодь – наше майбутнє!», «Всі ми діти твої – Україно!», «Молодь – допоможи героям АТО!», «Україна Єдина!». Загалом заходи Програми виконувались на нашу думку успішно та в повному обсязі».

Одним із напрямків Програми є забезпечення діяльності КП «Центр підліткових клубів за місцем проживання», який став базою для розвитку підліткових і молодіжних проектів. В цьому році Центр охопив позашкільною освітою близько 21000 підлітків та молоді, що майже на дві з половиною тисячі більше, ніж в минулому. Тут проводиться гурткова робота за різними напрямками. Наприклад, завданням гуртків «Туризм» та «Школа стюардес-екскурсоводів» є залучення дітей, підлітків та молоді до вивчення та популяризації історії рідного міста, його звичаїв та традицій. У Центрі широко представлений й художньо-естетичний напрямок, завдяки якому юні вінничани можуть розвивати свої творчі здібності. Крім того, тут вчать дітей правилам поведінки на дорозі та допомагають отримати практичні навички по догляду за рослинами.

Також Юлія Мончак розповіла, що у рамках Програми проводилися заходи на підтримку молоді з особливими потребами. Працівники Міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» надали 216 групових та більше 13 тисяч індивідуальних послуг для дітей та молоді. З червня цього року в Центрі вимушені переселенці можуть отримати гуманітарну допомогу. Тут приймають від вінничан одяг, взуття, побутові речі та передають їх переселенцям. За цей час надано допомогу близько 400 дорослим та дітям.

Проводилася цьогоріч активна соціальна робота й Вінницьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. У 2014 році клієнтам Центру надано майже 4 тисячі індивідуальних консультацій, крім того, ще 3417 – службою «Телефон Довіри».

Молодь пропонує провести міський турнір з пейнтболу та зробити безкоштовний проїзд у День студентаА голова Вінницької молодіжної ради Дмитро Мира розказав про заходи, які проводила рада протягом року. Серед них – конкурс «Студенти мають таланти», суботники з прибирання території міста, заходи до 70-річчя визволення Вінниці, День радості для вихованців одного з дитбудинків, різні спортивні змагання тощо. «Також був проведений ряд заходів, направлених на підсилення патріотизму серед молоді, наприклад, флеш-моби «Єдина країна», «Я люблю Україну». Починаючи з 1 вересня, ми проводили благодійну акцію по збору теплих речей для наших військових в зону АТО. Долучилися всі навчальні заклади, кожен давав що міг, хтось – речі, хтось – патріотичну символіку тощо. Скоро День Збройних Сил України, і ми хочемо привітати наших військових, тому запустили нову благодійну акцію по збору речей для бійців. Ми й надалі втілюватимемо гарні, нестандартні, цікаві молодіжні проекти, залучаючи до них все більше молоді», – пообіцяв керівник Молодіжної ради.

Зараз молоді люди вже готуються до відзначення Дня студента. «Зазвичай у цей день проводяться дискотеки, різні турніри, скорочуються пари тощо. Цього року ми хочемо зробити щось нове, що не проводилося у жодному місті України. Тому ми опитали студентів за допомогою анкетування і на основі цього дійшли висновку, що найкращим подарунком у цей день для студентів був би безкоштовний проїзд у громадському транспорті при пред’явленні студентського посвідчення», – зазначила представник Вінницької молодіжної ради Вікторія.

А студентка Яна Безкоровайна розповіла, що 17 листопада о 10 годині ранку в Центральному парку культури та відпочинку відбудеться міський турнір по грі в пейнтбол. Будуть команди від вищих навчальних закладів, коледжів, технікумів та училищ. Також Вінницька молодіжна рада пропонує долучитися до турніру представникам від міської ради.

«Приємно, що ми маємо досить тісну співпрацю з вінницькою молоддю. Я вдячний вам та всій територіальній громаді міста за допомогу у зборі гуманітарних вантажів нашим хлопцям, які знаходяться в зоні АТО. В ці непрості часи як ніколи досить серйозною і нагальною потребою є підвищення відчуття патріотизму до нашої країни, в тому числі серед молоді. Також потрібно допомогти адаптуватися до життя у Вінниці студентам з Донецька. І просив би вас теж до цього долучитись», – звернувся із зустрічним проханням до молоді в.о. міського голови Сергій Моргунов.



Переглядів: 4305
Поширень: 0