11 листопада 2014р. у Вінницькому соціально-економічному інституті Університету «Україна» відбулося відкриття молодіжного ресурсного центру та презентація проекту «Школа молодих лідерів з випускниками програм обмінів і стажування», що діятиме на базі такого центру.  Проект реалізує громадська організація «Вінницький регіональний центр інформації «Креатив» у партнерстві з Вінницьким соціально-економічним інститутом Університету «Україна» та Вінницьким клубом випускників міжнародних програм обміну за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Захід відкрила директор ВСЕІ університету «Україна» Ганна Давиденко, привітавши студентів та гостей з новими можливостями для молоді в рамках діяльності Вінницького молодіжного ресурсного центру.

Оксана Бондар, голова «Креативу» та координатор проекту «Школа молодих лідерів з випускниками програм обмінів і стажування» анонсувала найближчі заходи та розповіла, що проект спрямований на розвиток активної громадської позиції молоді та розбудову місцевої громади через проведення школи молодих лідерів з випускниками програм обмінів і стажування, що фінансувалися урядом США. Школа включатиме  12 тренінгів на різну тематику, консультації з громадської діяльності, користування бібліотекою громадського діяча, виставку фото з заходів проекту, засідання бізнес-, кіно- та мовного клубу, а також "вільний простір".

У Вінниці відкррито молодіжний ресурсний центр

Випускники програми «Громадські зв’язки» та громадські діячі Оксана Яцюк та Світала Демко висловили активну підтримку молодіжному ресурсному центру та підтвердили готовність проводити тренінги з ефективного врядування, активної участі молоді у житті громади та адаптації людей з особливими потребами у суспільство.

За словами організаторів заходу молодіжний ресурсний центр стане платформою для міжнародного співробітництва. Активні молоді люди зможуть взяти участь різноманітних міжнародних молодіжних проектах - тренінгах, семінарах, навчальних візитах та волонтерстві. Підтвердженням цього стала участь німецької молодіжної делегації у церемонії відкриття Вінницького молодіжного ресурсного центру. Голова молодіжної групи, представник Інституту Кавказько-татарсько-туркестанських студій ICATATз Магдебургу, доктор тюркології Місте Хотопп Ріке підкреслив необхідність активної позиції молоді у житті громади.

По завершенню відкриття центру Місте Хотопп Ріке провів для студентів ВСЕІ університету «Україна» презентацію на тему «Як подавати заявки на німецькі програми навчання/стажування». Серед делегації були кілька українських студентів, які навчаються у Німеччині. Вони розповіли як змогли отримати стипендію на навчання за кордоном та дали відповіді на всі питання зацікавленої аудиторії.

Наприкінці листопада - на початку грудня випускники програм обмінів і стажування проведуть вже перші тренінги в рамках Школи молодих лідерів. Зацікавлених просимо звертатися до Вінницького молодіжного ресурсного центру за адресою:

Вінницький соціально-економічний інститут Університету «Україна»

м. Вінниця, вул. Першотравнева, б.88, к. 401

Контактна особа:

Оксана Бондар,

[email protected]

https://www.facebook.com/youth.rc.vn

https://vk.com/public79543163

тел. +38-067-4331033



Переглядів: 4723
Поширень: 0