12-13 листопада 2014 року управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації провело обласну семінар-нараду з питань сім’ї, молоді, гендерної рівності, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

Участь у заході взяли усі представників структурних підрозділів районних державних адміністрацій та міських рад міст обласного значення, відповідальних за реалізацію молодіжної та сімейної політики на Вінниччині.

Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Чернявський зазначив, що актуальність цього заходу полягає у тому, що у тих складних умовах, в яких наразі перебуває наша держава, управлінці повинні працювати не тільки як одна команда. А й як команда антикризових менеджерів, які здатні у важкий умов акумулювати усі наявні ресурси: людські, фінансові, матеріальні, горизонтальні та вертикальні зв’язки аби питання, за які ми з вами відповідаємо вирішувались на належному рівні.

 Протягом двох днів на Вінниччині навчали сучасним формам та новим підходам у роботі з молоддю та сім’ями

Учасникам семінар-наради представили основні завдання у роботі з молоддю та сім’ями на Вінниччині:

– підтримка української сім’ї, жінки-матері, підвищення статусу сім’ї, формування в суспільстві сімейних цінностей та відповідального батьківства;

– вирішення найважливіших проблем молоді: питання зайнятості, патріотичного виховання, підтримки молодої родини, повноцінної самореалізації, культивування здорового способу життя;

– забезпечення гендерної рівності як складової євроінтеграційних цінностей та прискорення гендерних перетворень;

– налагодження дієвих механізмів попередження насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

 Протягом двох днів на Вінниччині навчали сучасним формам та новим підходам у роботі з молоддю та сім’ями

У першому інформаційному блоці заходу учасникам презентували нові підходи, сучасні форми роботи та шляхи взаємодії із органами влади інститутів громадянського суспільства на Вінниччині у сфері реалізації молодіжної та сімейної політики. Свій досвід учасникам представили Ткачук Валентина - голова вінницької обласної організації «Територія мам», Данілова Олена – керівник грантового відділу та молодіжних програм БФ «Подільська громада», Кілимник Ірина – директор КП «Вінницький молодіжний центр праці», Рибачок Андрій – голова вінницької обласної громадської організації тур-клуб «Бідняжка», Очеретний Євген – координатор міських дитячих омбутсменів м. Вінниці, Рудюк Юлія – заступник голови громадської організації «Станиця Вінниця ПЛАСТу» Національної скаутської організації України.

 Протягом двох днів на Вінниччині навчали сучасним формам та новим підходам у роботі з молоддю та сім’ями

Другий інформаційний блок присвятили аналізу стану, проблем та перспектив реалізація державної молодіжної, сімейної політики, попередження насильства в сім’ї та протидія торгівлі людьми у Вінницькій області на районний (місцевих) та обласному рівнях. Свій досвід та напрацювання представили Тамбовцева Антоніна, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Крижопільської райдержадміністрації, Спридонюк Іван, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Літинської райдержадміністрації; Добжанська Ірина, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Жмеринської міської ради; Паращук Людмила, головний спеціаліст у справах сім’ї та молоді Чернівецької райдержадміністрації; Кравченко Олена, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Ладижинської міської ради.

 Протягом двох днів на Вінниччині навчали сучасним формам та новим підходам у роботі з молоддю та сім’ями

Підводячи підсумки дводенної роботи заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталя Заболотна зауважила, що в рамках цього заходу вдалось не тільки окреслити проблеми у сфері молодіжної й сімейної політики, а й намітити шляхи їх вирішення, визначити пріоритети подальшої роботи. «У ці два дні ми дізнались про інноваційний підходи громадських організацій у роботі з молоддю, побачили та почули найактивніших представників структурних підрозділів, відповідальних за сім’ї та молодь у районах (містах) області. Головний висновок такий – хто не тільки зарплатнею живе на роботі, а душею і серцем горить за свою галузь, той, навіть у важкі часи, знаходить підтримку у громаді, у бізнес-секторі та на належному рівні виконує усі поставлені перед нами завдання».



Переглядів: 3433
Поширень: 0