13-16 грудня 2014р. в галереї «ІнтерШик» відбувся 4-х денний тренінг з дебатної майстерності для студентської молоді. Захід у Вінниці є одним з чотирьох аналогічних тренінгів, які проходять в різних регіонах України в рамках проекту "Молодіжні дебати: чи є в регіонах України спільні цінності, які здатні об\'єднати країну?".

Участь у тренінгу взяли 40 студентів місцевих ВУЗів, а також Донецького національного університету, що нещодавно переїхав до Вінниці. В перший день тренінгу молодь інтегрувалася, говорила про свої життєві цінності та онлайн-дискутувала про цінності українців в європейському контексті з керівником аналітики у компанії pro.mova Вікторією Бриндзою. В наступні молоді лідери опановували мистецтво публічного виступу та ведення дебатів. Зокрема, дізналися про філософію і формати дебатів, головних діючих осіб дебатів, вчилися представляти один одного, як готувати промову, представляти докази та аргументи, використовувати жести і рухи, дикцію. Останній день був присвячений тестовим дебатам, під час яких студенти дебатували щодо доступності якісної освіти в Україні та плану щодо формування єдиної української нації.

40 студентів Вінниччини навчилися дебатної майстерності

Проект здійснює громадська організація «Вінницький регіональний центр інформації «Креатив»  за  підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Партнером проекту виступає ініціативна група «Є-Дія» Мережі центрів європейської інформації України з регіональними партнерами:

  • ЛМГО «Інститут політичних технологій», м. Львів
  • ГО Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр "Європейський клуб", м. Кременчук Полтавської області
  • СМГО Центр європейських ініціатив, м. Суми 

40 студентів Вінниччини навчилися дебатної майстерності

Проект спрямований на покращення порозуміння, налагодження діалогу та зв’язків студентів чотирьох регіонів України (м. Вінниця, Львів, Кременчук, Суми) через проведення тренінгів та дебатних турнірів на тему спільних цінностей, які здатні об\'єднати країну. 

40 студентів Вінниччини навчилися дебатної майстерності

40 студентів Вінниччини навчилися дебатної майстерності

Крім Вінниці, тренінг з дебатної майстерності відбувся у Львові. У січні заплановані тренінги у Сумах та Кременчуку. Після тренінгів наступними етапами проекту будуть регіональні дебати у 4 містах, а на весні 2015р. – фінальні дебати.



Переглядів: 4327
Поширень: 0