У Вінниці 9-11 жовтня відбудеться Всеукраїнський Форум вимушених студентів-переселенців «Криза переміщення – Студентські голоси». Форум об’єднає 30 молодіжних лідерів серед студентів-переселенців з Усієї України.

Даний проект направлений на адаптацію, об’єднання та навчання студентів-переселенців, результатом якого стане напрацювання офіційного документу Дорожня карта «Вирішення проблем студентів-переселенців» та створення громадської організації, що об’єднає вимушених студентів переселенців з всієї України.

Протягом трьох днів учасники Форуму відвідають тренінги на тему: «Як молодь може впливати на прийняття суспільно важливих рішень», «Що таке робота громадських організацій та адвокасі». Візьмуть участь у форумі-театрі на тему «Боротьба з стереотипами та толерантність» та разом з психологом піднімуть тему соціальної та психологічної адаптації.

На відкриті Форуму виступатимуть представники відділу преси, освіти і культури Посольства США в Україні, Міністерства освіти і науки України, обласних департаментів, громадських організацій та студентського активу, що займається питаннями студентів переселенців.

Офіційне відкриття Форуму проходитиме 9 жовтня з 11.00 до 13.00, за адресою - вул. Архітектора Артинова 12, м. Вінниця, в приміщені Арт-галереї «Інтер-Шик» (реєстрація з 10.00).



Переглядів: 2985
Поширень: 0