Вже традиційно напередодні новорічних та різдвяних свят очільники регіону зустрічаються зі студентами з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, аби вручити іменні стипендії обласної державної адміністрації та обласної ади.

Ось і цьогоріч 14 грудня зала обласного музично-драматичного театру імені М. Садовського зібрала студентську молодь із 13 районів області та міста Вінниці, а також мешканців Жмеринського обласного соціального гуртожитку. Стипендіатами стали в цьому році й 24 студенти Донецького національного університету.

З вітальними словами та побажаннями добра і впевненості у завтрашньому дні звернулися до молоді голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та голова обласної Ради Анатолій Олійник.

Студенти із числа дітей-сиріт сьогодні отримали іменні стипендії облдержадміністрації та обласної ради

«Непростий рік ми переживаємо. Дуже багато з того, що відбувається в державі, назавжди закарбується у вашій пам’яті. Тому що це історичний період розвитку України. Важкий, непростий, але історичний», - зазначив керівник ОДА Валерій Коровій.

Студенти із числа дітей-сиріт сьогодні отримали іменні стипендії облдержадміністрації та обласної ради

Очільник Вінниччини зауважив, що рік, який минає, ознаменувався бурхливими подіями під Дебальцевим, Мінськими домовленостями, складною фінансовою ситуацією, але разом з тим країна розвивається. «Вперше за тривалі роки розмов проведена бюджетна децентралізація, яка дозволяє нам рухатися сьогодні в напрямку підвищення і стипендіального фонду, який буде безпосередньо використовуватися для підтримки студентів такої категорії, як ви. Ми рухаємося вперед в частині фінансової стабілізації, піднімаємо економіку. Цеглинка за цеглинкою і в місті Вінниці, і в Вінницькій області постають нові підприємства», - зазначив Валерій Коровій. Відтак підкреслив, що для подальшого розвитку України надзвичайно необхідна суспільна єдність. «Нам потрібна єдність, розуміння та підтримка. Від цього залежить майбутнє країни, в якій ви будете жити та народжувати дітей», - наголосив керівник облдержадміністрації.

У ході зустрічі очільники Вінниччини, за традицією, відзначили 20 кращих стипендіатів, які досягли значних успіхів у навчанні, спорті, творчості та громадській діяльності. По завершенню ж урочистої частини заходу всі студенти отримали солодкі подарунки та мали змогу переглянути виставу театру ім. М. Садовського.

Студенти із числа дітей-сиріт сьогодні отримали іменні стипендії облдержадміністрації та обласної ради

Для довідки.

З метою забезпечення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, обласною державною адміністрацією та обласною Радою у 1998 році вперше в Україні зініційовано та прийнято відповідне рішення щодо виплати іменних стипендій.

За 17 років майже 6 тисяч стипендіатів отримали понад 5 млн. гривень з обласного бюджету. У 2015 році сума коштів на виплату іменної стипендії, виділених з обласного бюджету, склала 625 тис. грн.; її отримали 700 студентів.



Переглядів: 2791
Поширень: 0