Барський коледж транспорту та будівництва Національного транспортного університету може розширити свою спеціалізацію. Такі перспективи, з ініціативи обласної державної адміністрації, відкриває перед навчальним закладом реалізація спільного з Міністерством оборони України проекту, в результаті якого на базі ВНЗ планується підготовка фахівців з військовою спеціалізацією.

Про це під час відвідин коледжу повідомив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій. До навчального закладу керівник Вінниччини завітав 18 лютого у рамках робочої поїздки до Барського району.

Очільник регіону оглянув матеріально-технічну базу ВНЗ, навчальні аудиторії коледжу та ознайомився з методикою підготовки тут фахівців. Враженнями від побаченого поділився із представниками засобів масової інформації. «Це один з найкращих навчальних закладів такого профілю. Матеріально-технічна база, якість підготовки відповідних спеціалістів вражають», - зауважив Валерій Коровій.

На базі Барського коледжу транспорту та будівництва готуватимуть військових спеціалістів

Керівник області зазначив, що нині спільно з Міністерством оборони України опрацьовується можливе розширення спеціалізації закладу, що дозволить студентам коледжу мати доступ до нових знань в частині військової техніки. «Я переконаний в тому, що нам вдасться це зробити. На сьогодні Міністерство оборони потребує таких спеціалістів, і я думаю, що ми зробимо правильний крок у цьому напрямку», - зазначив Валерій Коровій.

На базі Барського коледжу транспорту та будівництва готуватимуть військових спеціалістів

Для довідки.

Барський коледж транспорту та будівництва Національного транспортного університету заснований у 1969 році.

Заклад готує фахівців за такими спеціальностями, як: обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів; експлуатація та ремонт підйомно-транспортних, будівельних і дорожніх машин і обладнання; будівництво, експлуатація і ремонт автомобільних доріг і аеродромів; організація перевезень і управління на автотранспорті; організація та регулювання дорожнього руху; землевпорядкування.

Крім того, студенти коледжу додатково отримують робітничі професії: водія категорій «В», «С»; тракториста-машиніста категорії «А»; слюсаря з ремонту автомобілів та слюсаря з ремонту дорожньо-будівельних машин і тракторів.

Заклад має потужну матеріально-технічну базу та є активним учасником міжнародних та національних виставок у галузі освіти.



Переглядів: 3553
Поширень: 0