У Вінницькому національному технічному університеті відбувся фінал Всеукраїнської студентської олімпіади з радіотехніки — ВСОРТ-2016.

Варіант цьогорічного олімпіадного завдання обирали жеребкуванням, залучивши до цього відповідального дійства самих олімпійців.

Вітання учасникам ВСОРТ-2016 надійшло від виконавчої і представницької влади Вінниччини, а також від Ради молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України.

Окрім основного змагання, студенти мали ще й практичний тур. Пропонувались розробки на платформі Arduino. Цьогоріч олімпійці реалізовували пристрій вимірювання опору (омметр), на що мали 100 хвилин та ще 30 хвилин для захисту своїх результатів.

У Вінниці візначили переможців Всеукраїнської олімпіади з радіотехніки

Тут перше місце здобули студенти Національного університету «Львівська політехніка», друге – команда Одеського політехнічного університету, третє – Національного університету України «Київський політехнічний інститут».

На студентів чекала ще одна можливість продемонструвати практичне застосування теоретичних знань з радіотехніки — конкурс-виставка. Традиційно в цьому змаганні взяли активну участь не лише студенти Вінницького національного технічного університету, а й учні Вінницького технічного коледжу та радіоаматори Вінницької області. Кращі роботи були відзначені призами.

Надзвичайно цікавим та пізнавальним для радіотехнічної юні був виступ-презентація Ігоря Єрещенко, головного архітектора мережі компанії Київстар, — «Мережі мобільного зв'язку: розвиток технологій». Компанія Київстар черговий раз підтримала Всеукраїнську студентську олімпіаду з радіотехніки та виступала генеральним спонсором цьогорічного радіотехнічного змагання.

Варто відзначити вагому підтримку олімпіади головним спонсором — компанією Melexis та головним партнером – компанією Diacom.

Переможець ВСОРТ-2016 від компанії Київстар отримав сучасний смартфон, а від компанії Melexis класику радіотехнічної думки — книгу «Искусство схемотехники» та брендований дистанційний вимірювач температури та флеш-пам'ять.

Отож, п’єдестал переможців ВСОРТ-2016:

1 місце

Юрій Демчина — Національний університет «Львівська політехніка»;

2 місце

Абдирахман Нурболат Хайруллаули — Житомирський військовий інститут ім. С. П. Корольова;

Максим ГорбатенкоВінницький національний технічний університет;

3 місце

Вадим Мордюк — Житомирський військовий інститут ім. С. П. Корольова;

Оринбек Рамазан Оринбекули — Житомирський військовий інститут ім. С. П. Корольова;

Сергій Сауляк — Вінницький національний технічний університет.

Командний залік (позаконкурсний):

1 місце

Житомирський військовий інститут ім. С. П. Корольова;

2 місце

Вінницький національний технічний університет;

Національний університет «Львівська політехніка»;

3 місце

Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут»;

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»;

Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича.

У Вінниці візначили переможців Всеукраїнської олімпіади з радіотехніки

Зауважимо, що цьогоріч традиційно за підтримки департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації в межах студентської олімпіади для майбутніх абітурієнтів було проведено дистанційну дослідну олімпіаду з радіотехніки — ДДОРТ-2016. Для участі в ній зареєструвалось понад 400 учасників.

Новим заходом цього року став семінар наукової школи професорів Осадчуків на тему «Радіоінформаційні пристрої на основі транзисторних структур з від’ємним опором».

Оргкомітет висловлює вдячність інформаційним партнерам — журналам «Радиоаматор» та «Chip NEWS Украина».

Олімпійці мали насичену екскурсійну і розважальну програму: відвідали наукове-виробниче підприємство ВТН, товариство з обмеженою відповідальністю «Промавтоматика Вінниця», історико-меморіальний комплекс пам’яті жертв фашизму (с. Коло-Михайлівка) тощо.



Переглядів: 3795
Поширень: 0