З 17 по 22 травня делегація Вінницького національного технічного університету — ректор Володимир Грабко та проректор з наукової роботи Сергій Павлов, перебувала в провінції Хебей та місті Тіньцзінь (КНР)

Поїздка здійснена на запрошення генерального директора науково-технічної компанії «Rensenzeer (Hebei province) New Energy Technology Co.,Ltd» пана Лю Ліцзіаня.

До складу української делегації входила також  професор Українського державного хіміко-технологічного університету Олена Шембель.

Українські науковці відвідали провінцію Хебей та місто Тіньцзінь (КНР).

18 травня делегація з України взяла участь у церемонії відкриття Китайсько-українського Центру новітніх та прикладних інноваційних технологій на базі науково-технічної компанії Rensenzeer (Hebei province) New Energy Technology Co.,Ltd.

Перший китайсько-український центр новітніх технологій відкрито з участю ВНТУ

Китайські й українські науковці виконуватимуть спільні проекти, передбачено обопільне стажування аспірантів і студентів, проведення науково-технічних заходів.

ВНТУ, УДХТУ та компанія Rensenzeer (Hebei province) New Energy Technology Co.,Ltd домовилися про спільні наукові дослідження щодо енергозберігаючих технологій на основі використання новітніх технологій у галузі дослідження і побудови альтернативних джерел енергії; розробки оптоелектронних, мікроелектронних і нанотехнологій у сфері створення оптико-електронних засобів, біомедичній оптиці; розробки інформаційно-вимірювальних систем діагностики контролю параметрів літієвих батарей як джерел живлення електромобілів; використання літієвих батарей в біомедичних оптоелектронних лазерних і мікроелектронних системах.

Перший китайсько-український центр новітніх технологій відкрито з участю ВНТУ

Протягом перебування у Китаї ректор Володимир Грабко ознайомив китайських партнерів з досягненнями Вінницького національного технічного університету у напрямку науки та освіти. Професор Олена Шембель провела низку науково-технічних семінарів щодо використання новітніх технологій у галузі дослідження і побудови альтернативних джерел енергії з науковцями та виробничниками, які працюють у цьому напрямку. А проректор ВНТУ Сергій Павлов проводив зустрічі щодо співпраці у напрямку біомедичної оптики.

На запрошення ректора Тіньцзінського університету технологій українська делегація ознайомилася з сучасною лабораторно-навчальною базою департаментів матеріалознавства та хімічних технологій цього університету.

Перший китайсько-український центр новітніх технологій відкрито з участю ВНТУ

Також українські науковці уклали угоду про співпрацю стосовно науки та освіти з університетом Hebei University of Engineering (м. Хандан) та університетом Agricultural University of Hebei (м. Баодін).

Ректор ВНТУ Володимир Грабко і проректор ВНТУ Сергій Павлов узгодили деталі щодо відкриття на базі ВНТУ Центру Конфуція. Сприяння обіцяє Тіньцзінський університет. 

До речі, учені Вінницького національного технічного університету уже багато років мають жваву наукову співпрацю з Чанчунським інститутом точної механіки та оптики, Китайським технологічним парком високих технологій (м. Цзинань), плідно контактують із Шаньдунським університетом (інститутом вірусології). Докторів технічних наук, професорів Сергія Павлова і Віталія Огороднікова китайські колеги запрошували відвідати Китай, аби ознайомили зі своїми науковими наробками і прочитали лекції тамтешнім студентам. У містах Усі та Цзясін (Східний Китай) професор Сергій Павлов брав участь у виставці «Дні науки і техніки України». Вінницький національний технічний університет понад 12 років плідно працює з китайськими партнерами у напрямку освіти та науки. Центр із зарубіжного навчання Компанії зовнішньої торгівлі та інформації провінції Шаньдунь направив на навчання в наш ВНТУ понад 350 китайських студентів.



Переглядів: 3683
Поширень: 0