Компанії Intel, IBM та Cisco Systems предметно зацікавилися проектом EcoCitizens, учасниками якого є студенти Вінницького національного технічного університету Олег Сидорук, Андрій Шевчук та Андрій Лавров

16 вересня у Кабінеті Міністрів України відбулося нагородження учасників Першого Національного конкурсу IT-проектів з електронної демократії Egap Challenge.

Конкурс є однією з ініціатив програми «Електронний уряд для підзвітності влади та участі суспільства», яка реалізується фондом «Східна Європа», фондом «Innovabridge», Державним агентством з питань електронного уряду та партнерами за підтримки Швейцарської Конфедерації.

Проект EcoCitizens, учасниками якого є студенти ВНТУ Олег Сидорук (факультет комп’ютерних систем автоматики, група О-13б), Андрій Шевчук (ФКСА 2СІ-13б) та Андрій Лавров (факультет менеджменту, гр. КІН-16м), а також Максим Урсан (Вінницький коледж НУХТ), Євген Василенко (громадський активіст з Кривого Рога), Максим Бабакін (інженер-конструктор із Запоріжжя), посів друге місце і отримав приз з виплатою 200 тис. грн.

Проект студентів ВНТУ  Ecocitizens переміг у першому національному конкурсі ІТ-проектів

Еко-проект пропонує створення системи масового он-лайн моніторингу навколишнього середовища.

Запорука масовості — дешевизна пристроїв моніторингу, які будуть збиратися на базі процесорної платформи Arduino — вельми популярного сьогодні рішення для побудови простих систем автоматики і робототехніки.

З накопиченням даних планується проводити аналіз отриманої інформації, розвивати сервіси рекомендацій та оповіщення, розробляти програми для мобільних платформ.

Представники компаній Intel і IBM запропонували свою допомогу в розвитку проекту EcoCitizens і в налагодженні взаємодії з іншими ініціативними групами.

Проект студентів ВНТУ  Ecocitizens переміг у першому національному конкурсі ІТ-проектів

Представник компанії Cisco Systems Валерій Фіщук акцентував: «В Україні проблема екології дуже гостра, але багато екологічних ініціатив не розвиваються саме через відсутність оперативних фактичних даних про стан навколишнього середовища».

Компанія Cisco Systems також запевнила у своїй зацікавленості щодо розвитку проекту EcoCitizens.

Детальніше про проект ТУТ



Переглядів: 4045
Поширень: 0