28 вересня, в середу, о 14.00 у Вінницькому національному технічному університеті відбудеться відкриття меморіальної дошки колишньому студенту факультету машинобудування та транспорту, герою АТО Юрію Бабко.

Він загинув 14 липня 2015 року на Луганщині, біля села Сизе, під час виконання завдань з перевірки надійності мінних укріплень поблизу українсько-російського кордону. Разом з ним полягли і четверо побратимів - військовослужбовці Виноградівського батальйону «Тиса» 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади (ОГПБр). Підірвалися на розтяжці. Юрію було лише 26 років. До армії пішов добровольцем, служив старшим солдатом і сапером.

Указом Президента України № 330/2016 від 11 серпня 2016 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", Юрія Бабко нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня посмертно.

У середу, 28 вересня, у ВНТУ відкриють меморіальну дошку герою АТО Юрію Бабко

Поховано героя в рідному селі Павлівка Калинівського району Вінницької області, де нині проживають його батько і сестра.

З нагоди відкриття меморіальної дошки біля факультету машинобудування та транспорту ВНТУ відбудеться урочистий мітинг. Участь у ньому візьмуть рідні, друзі, однокурсники, побратими Юрія Бабко, викладачі та студенти ВНТУ, громадськість, зокрема, представники ГО "Вінницький союз учасників АТО".

Ідея та організація відкриття меморіальної дошки герою належить кандидату технічних наук, професору ВНТУ Леоніду Поліщуку.



Переглядів: 3698
Поширень: 0