На урочистостях 4 жовтня у Вінницькому національному технічному університеті репрезентували новий молодіжний скаутський технічний рух IT-SCOUTS.

Очільник ВНТУ, доктор технічних наук, професор Володимир Грабко акцентував, що динамічний розвиток України можливий лише завдяки впровадженню високотехнологічних та інноваційних підходів у реальному секторі економіки. Для цього потрібні висококваліфіковані фахівці. Реалізація проекту IT-SCOUTS підготує юнь до навчання за технічними спеціальностями.

Про започаткування IT-SCOUTS повідомив завідувач кафедри інтеграції навчання з виробництвом, кандидат технічних наук, доцент Костянтин Коваль. Він же розповів, що у ВНТУ буде розміщено головний штаб руху IT-SCOUTS. Тут проводитимуться різноманітні заходи навчального та змагального напрямів для IT-SCOUTS (гуртки, хакатони, конференції, семінари, круглі столі, інженерні змагання тощо).

Учора ВНТУ відзначив день університет

«Запрошуємо всіх зацікавлених долучатись до руху. Дітей та молодь запрошуємо на гурткові заняття для здобуття технічних навичок IT-SCOUTS. Працівників та досвідчених спеціалістів IT-сфери для спільного розвитку та поширення руху», — резюмував доцент Коваль.

Цьогоріч урочистості з нагоди Дня університету вперше відбувався на майдані перед головним навчальним корпусом, а не як зазвичай в актовій залі.

І хоча перший вівторок жовтня видався першим дощовим днем нинішньої осені, погода свято аніскільки не зіпсувала.

Учора ВНТУ відзначив день університет

Інтерактивне дійство попервах відбувалось під парасольками, але мало стільки драйву, що хмари врешті-решт порозсувались десь на маргінес неба.

Студенти-іноземці тішили майстерним виконанням українських пісень і поезії. За це респект кафедрі мовознавства, котра зуміла так креативно підготувати іноземну університетську юнь.

Два роки поспіль чемпіонами Вінниці з КВНу ставала команда з ВНТУ. У 2015 році — команда «В.І.Н.С. (Вам і не снилось)» , у 2016 — команда «Все буде добре».

Тож, університетські дотепники щедро повеселили університетську громаду. Зауважте, що сміятись довелось із самих себе. Гострослови таки спостережливі — багато чого кумедного запримітили в «політехівських» буднях.

Учора ВНТУ відзначив день університет

А щоб глядачі не замерзли (осінь же!), доклав зусиль і вигадки кандидат філософських наук, доцент і директор Головного центру виховної роботи ВНТУ Анатолій Теклюк. Увесь загал університетської площі вгадував відповіді на пропоновані почасти каверзні запитання, активно переміщаючись то ліворуч, то праворуч. І той, хто не сплутав напрямок руху таки виграв обіцяний приз!

Були майстер-класи, виставки винаходів і технічних розробок. Виставки книг — скажімо, виставка, створена науково-технічною бібліотекою університету «Я не пам'ятаю назву, але обкладинка… голуба».

Учора ВНТУ відзначив день університет

Була експозиція навіть ретро автомобілів. І показові виступи спецпризначенців. І військовий оркестр.

Учора ВНТУ відзначив день університет

Було свято! І воно таки вдалося!



Переглядів: 4656
Поширень: 0