Делегація Вінницького національного технічного університету днями повернулася з Китаю, де перебувала з візитом в Тяньцзінському університеті технологій та Хебейському китайсько-європейському індустріальному парку.

До складу делегації ВНТУ увійшли проректор з наукової роботи, професор Сергій Павлов, проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Анна Писклярова та завідувач кафедри, професор Олена Мороз.

Представники ВНТУ отримали запрошення взяти участь в урочистостях з нагоди 60-річчя Хебейського китайсько-європейського індустріального парку.

Делегаці ВНТУ перебувала у Китаї

У рамках святкування відбувся міжнародний саміт «The 4th Sino-Czech-Slovak Friendship Farm Foreign Cooperation Summit & 60th Anniversary of the Farm» на базі Індустріальної зони високих технологій «Cangzhou Zhongljie High-tech Industrial Development Zone». Про високий рівень саміту свідчить присутність на ньому 20-ти послів з країн Європи та Азії. Нашу державу представляв Посол України в КНР Олег Дьомін. До речі, пан Посол дуже схвально говорив про результати співпраці ВНТУ з китайськими організаціями.

Цьогоріч у травні делегація ВНТУ брала участь у церемонії відкриття Китайсько-українського Центру новітніх та прикладних інноваційних технологій. Тоді досягли домовленості щодо співпраці Вінницького національного технічного університету, Українського державного хіміко-технологічного університету та компанії «Risenzer Hebei Province New Energy Technology Co.» в напрямку енергозберігаючих технологій на основі використання новітніх технологій у галузі дослідження і побудови альтернативних джерел енергії; розробки оптоелектронних, мікроелектронних і нанотехнологій в галузі створення оптико-електронних засобів, біомедичній оптиці; розробки інформаційно-вимірювальних систем діагностики контролю параметрів літієвих батарей як джерел живлення електромобілями; вживання літієвих батарей в біомедичних оптоелектронних лазерних і мікроелектронних системах.

Делегація ВНТУ перебувала у Китаї

Тоді ж уклали угоди з трьома університетами — Тяньцзінським університетом технологій, Хебейським університетом інженерії та Хебейським сільськогосподарським університетом. Нині під час жовтневого візиту Тяньцзінський університет технологій відвідала проректор Анна Писклярова,де взяла участь у міжнародному форумі «Collaborative Cooperation of Industry, Education and Research» та зробила доповідь англійською мовою «Cooperation of Education and Industry between VNTU and Chinese University, organizations».

Також проректор Анна Писклярова провела перемовини щодо створення на базі ВНТУ Інституту Конфуція за підтримки Тяньцзінського університету технологій та за сприяння Посольства Китаю в Україні.

Делегаці ВНТУ перебувала у Китаї

І вже з 27 жовтня два викладачі-волонтери з Китаю розпочали викладання китайської мови у ВНТУ.

Також під час жовтневого візиту делегація ВНТУ мала зустріч з президентом Хебейського університету інженерії Ванг Янжі. Домовились виконувати спільні наукові програми і проекти, зорганізовувати стажування аспірантів і студентів, а також вирішили створити спільну науково-дослідну лабораторію біомедичної оптики, медичних діагностичних та фізіотерапевтичних систем та приладів.

Делегаці ВНТУ перебувала у Китаї

Досягнуто домовленості і щодо навчання китайських студентів у ВНТУ за системами 4+0 та 2+2. З наступного навчального року до ВНТУ приїдуть 200 китайських студентів навчатись за спеціальностями «Промислове та цивільне будівництво», «Екологія», «Біомедична інженерія», а згодом і за спеціальностями «Інформаційно-комунікаційні технології» та «Електромеханічні системи автоматизації».



Переглядів: 5150
Поширень: 0