7 грудня у Вінницькому національному технічному університеті відкрили Стартап Школу «Sikorsky Challenge».

Мета Школи – навчити всіх охочих реалізації та впровадженню інноваційних бізнес-ідей в діючі стартап компанії. Стартап Школа працюватиме за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації, Вінницької міської ради, а також провідних регіональних технологічних та ІТ-компаній регіону.

«Без перебільшення нинішня подія — це нова сторінка історії університету і регіону. Зовсім недавно наші науковці, котрі мали гарні ідеї, не знали як їх запровадити в життя, як на цих ідеях заробляти гроші. Нині наші закордонні друзі, що добре розуміються на тому, як інвестувати в науку, особливо в розробки креативної молоді, беруться залучити до наших розробок бізнес, навчити створювати проекти, котрі можуть продаватись у вигляді продукції. Сьогодні ми започатковуємо екосистему з вирощування стартапів. Ми зможемо навчити студентів розпочати власний бізнес», — говорить ректор ВНТУ, доктор технічних наук, професор Володимир Грабко.

У ВНТУ готуватимуть "стартапістів" та вчитимуть їх продукувати ідеї

Перша в Україні інноваційна екосистема Sikorsky Challenge майже три роки тому створена у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»

Стартап Школа «Sikorsky Challenge» у ВНТУ є другою. Планується в Україні створити цілу мережу таких шкіл.

У ВНТУ готуватимуть "стартапістів" та вчитимуть їх продукувати ідеї

Давид Ар’є, координатор проекту, керівник компанії «Transfotech», розповів: «Чому саме ВНТУ? Це моя алма-матер. А ще тому, що тут сильні наукові кадри. Я закінчив Вінницький політех близько 40 років тому. Потому працював у різних країнах. Останні 20 років в Ізраїлі. Весь цей час працюю з українськими програмістами і можу сказати, що вони найперспективніші в світі. Нині час українським програмістам проявити себе в абсолютно іншій сфері — у проектах, які можна перетворити в стартапи. Ми говоримо про мережу стартап шкіл під егідою «Sikorsky Challenge». У нас інноваційний спосіб навчання — із звичайних студентів робимо стартапістів і вчимо їх продукувати ідеї. Навчатись у Школі може будь-який вінничанин, хто має ідеї. Ми живемо в світі, де ідеї перетворюються в продукти усе швидше і швидше. Маємо бути готовими до того, що будемо мріяти і одразу ж отримувати результат».

У ВНТУ готуватимуть "стартапістів" та вчитимуть їх продукувати ідеї

Фахівець в галузі ведення ІТ-бізнесу, засновник і генеральний директор Open Innovation Incubator «Be Next IT» Ігор Пеєр провів у ВНТУ майстер-клас «Підтримка інноваційних проектів і розвиток стартап руху в Україні».

У ВНТУ готуватимуть "стартапістів" та вчитимуть їх продукувати ідеї

Керівник Стартап Школи, завідувач кафедри інтеграції навчання з виробництвом ВНТУ, кандидат технічних наук, доцент Костянтин Коваль зазначив, що «Sikorsky Challenge» Вінниці сприятиме розвитку нових сучасних форм навчання студентів, допомагатиме їм реалізовувати власні ідеї та сприятиме налагодженню їхньої співпраці з провідними бізнес-компаніями Вінниці, а також беззаперечно надасть вищу якість університетській підготовці. Саме така співпраця сприятиме створенню інноваційної екосистеми в університеті та місті.

У ВНТУ готуватимуть "стартапістів" та вчитимуть їх продукувати ідеї

Стати слухачем можуть не тільки студенти ВНТУ. Заняття у Стартап Школі розпочнуться у лютому і триватимуть до жовтня. Після завершення навчання «школярі» зможуть взяти участь у конкурсі проектів, переможці якого матимуть фінансування своїх розробок.



Переглядів: 4144
Поширень: 0