Вінницькі студенти удосконалюють військову техніку та зброю. У вільний від навчання час вони модернізовують військову тезніку. Для допомоги Збройним силам навіть організували власне конструкторське бюро. На Схід вже відправили три машини – Баггі, оздоблені кулеметами. Новинки власних винаходів - презентували військовим.

Чотирикурсники ВНТУ Олег та Святослав  у бюро працюють вже три роки. Нині намагаються удосконалити двигун польової розвідувально-дозорної машини. 

- Заміна двигуна дасть  нам підвищення номінальної швидкості зі 100 кілометрів на годину до 130. Також набагато збільшиться його ресурс  - до прикладу, раніше він міг тримати максимальну швидкість лише годину, зараз цього обмеження вже немає, - розповідає  Святослав Музичук, студент Вінницького національного техуніверситету. 

- Вже три роки як іде війна на Сході України і хочеться якось допомогти, якісь сили для цього пристосувати, саме через це і розробляємо, - говорить студент ВНТУ  Олег Хмара.

Військові ноу-хау студентів оцінили та пообіцяли кращі винаходи впроваджувати у життя. Подробиці дивіться у відеосюжеті:

 



Переглядів: 2479
Поширень: 0