Планшетний комп'ютер і Подяку «НАЕК «Енергоатом» виграв студент спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка Вінницького національного технічного університету Владислав Лисий.

З 2 по 14 липня Запорізька атомна електростанція проводила для студентів-енергетиків VI літню ядерну школу «Молодь і майбутнє ядерної енергетики»

У Школі брали участь найперспективніші студенти та викладачі профільних вишів України та Чехії.

Окрім студентів Вінницького національного технічного університету у заході були задіяні вихованці НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського», КНУ ім. Т. Шевченка, ОНПУ, НУ«ЛП», НТУ«ХПІ» та університету Західної Богемії.

Вперше за шість років існування проекту у ньому взяли участь молоді фахівці НАЕК «Енергоатом» — спеціалісти РАЕС, ХАЕС, ЗАЕС та Південноукраїнської АЕС.

Команду ВНТУ склали третьокурсник Владислав Лисий, четвертокурсники Сергій Бойко, Ганна Шкулепа та Матвєєв Андрій і п’ятикурсник Андрій Мельничук. А також викладачі кафедри електричних станцій та систем — кандидати технічних наук, доценти Олександр Рубаненко, Віра Тептя і асистент Юрій Півнюк.

Студент ВНТУ виграв планшет за результатами ядерної школи для студентів-енергетиків

Як і обіцяв на урочистостях з нагоди відкриття VI літньої ядерної школи генеральний директор ЗАЕС Олександр Остаповець, колектив Запорізької атомної електростанції щиро ділився з юними колегами своїми найновішими й найактуальнішими наробками. І доклав максимум зусиль, аби майбутні енергетики пройнялися гордістю за свій фах і почувались впродовж роботи Школи комфортно і зацікавлено.

Студенти мали змогу випробувати свої знання на тренажекрах ЗАЕС, які до найменших деталей є точною копією діючого обладнання станції, поспілкуватися з провідними фахівцями ЗАЕС і між собою.

Студент ВНТУ виграв планшет за результатами ядерної школи для студентів-енергетиків

«Щороку Літня ядерна школа відбувається на іншій АЕС. Торік, приміром, ми були на Південноукраїнській АЕС. — Розповідає кандидат технічних наук, доцент Олександр Рубаненко. — Цей проект зорганізовують НАЕК — Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» і Українське ядерне товариство. І мають на меті залучити найосвіченішу молодь до роботи на українських АЕС. А також пожвавити обмін знаннями між досвідченими фахівцями та юнню. Під час навчання у Школі студенти не лише набули нових знань і ознайомитися з технічною базою підприємства, а й чудово відпочили та розважились».

Олександр Євгенович зауважив, що дуже приємно було зустріти на ЗАЕС своїх колишніх студентів, які нині посідають тут ваговиті посади і мають дуже гідну зарплату.



Переглядів: 4097
Поширень: 0