Цього року усьоме Вінницький національний технічний університет проведе півфінал студентської першості світу з програмування АСМ-ІСРС по південно-східній Європі, Україні підтверджено право проведення світового фіналу – 2022,  анонсовано проведення фіналу студентської першості Європи  з 2019 р.

Півфінал студентської першості світу з програмування АСМ-ІСРС по південно-східній Європі (SEERC) відбудеться цього року 20-22 жовтня. Він традиційно пройде паралельно на двох площадках: у Вінницькому національному технічному університеті та у Бухарестській політехніці, - на кожній з яких зберуться близько 50 команд, що представлятимуть кращі країни Балканського півострова (за виключенням Хорватії та Словенії), Молдови і  України.   

Вінниця збере зіркові українські команди, що успішно подолають 2 попередні етапи національної олімпіади, у якій цього року стартувала 791 команда (2373 студенти). Переможці змагань на вінницький площадці отримують титули чемпіонів та призерів Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування і путівки до світового фіналу, який відбудеться у м. Пекін, Китайська народна республіка, навесні або на початку літа 2018 р.

АСМ-ІСРС (http://cm.baylor.edu) - найбільш масова і популярна всесвітня студентська олімпіада, у відбіркових змаганнях якої на рівні національних олімпіад беруть участь більше 300 тис. команд, що представляють близько 10 000 університетів 120 країн світу. Лише на рівні півфіналів  минулого року в ній взяли участь 46381 студент з 2948 університетів 103 країн світу. Результати АСМ-ІСРС формують імідж країн, демонструючи їх потенціал не тільки у використанні, але і в розробці новітніх інформаційних технологій. Під час змагань студенти повинні не просто написати програмний код, а у стресових умовах обмеженого часу та обчислювальних ресурсів (на команду з трьох студентів надається один комп'ютер), організувати ефективну командну роботу, щоб створити оптимальні алгоритми для вирішення поставлених задач, що вимагає високого рівня знань як з програмування, так і з обчислювальної математики, штучного інтелекту та інших фундаментальних наук інформатики.

«За допомогою АСМ-ІСРС ми прагнемо надихнути молодих людей на нові досягнення в технічній сфері. Ці студенти – лідери завтрашнього дня, які володіють знаннями і навичками для створення технологій, що забезпечать процвітання майбутніх поколінь», - каже Білл Паучер (Bill Poucher), професор університету Бейлора (Техас, США), виконавчий директор першості світу.

Не випадково протягом п’ятнадцяті років поспіль генеральним спонсором фіналу і півфіналів АСМ-ІСРС була корпорація IВМ, а постійну фінансову підтримку SEERC надають такі глобальні корпорації, як Facebook, Google, Microsoft. Значну підтримку Всеукраїнській олімпіаді у різні роки надавали також українські представництва таких іноземних та українських компаній, як:  EPAM, Win Interactive, Looksery, Київстар, CDM, Datagroup, GlobalLogic, SoftServe, S&T, Infopulse, Miratech, Astound, BMS Consulting, 1С Україна, Navigator, Materialise, ABCname, iLogos, Softico та інші.

Минулого року Україні надали статус кандидата на проведення світового фіналу у 2022 році разом з такими країнами, як: 2017 – США, 2018 – Китай, 2019 – Австралія або Індія, 2020 –США, 2021 – Росія, 2022 – Україна. Цього року, проаналізувавши проведену за рік роботу, оргкомітет АСМ-ІСРС підтвердив право України на проведення світового фіналу у 2022 році.

Важливою новиною, проголошеною під час цьогорічного світового фіналу оргкомітетом АСМ-ІСРС, став анонс проведення з 2019 року її континентальних фіналів (на теперішній час титул чемпіона континенту отримує команда, яка показала найкращий результат у світовому фіналі). Це має значно підвищити мотивацію українських студентів до участі у змаганнях, оскільки кількість учасників фіналу Європи от окремих країн значно перевищить кількість учасників світового фіналу.

Всеукраїнська олімпіада буде наймасовішою у Європі (Росія увійде до складу окремого Євразійського фіналу), і українські студенти, які двічі виборювали золоті,  срібні та бронзові медалі світової першості, матимуть високі шанси на призові місця і перемогу у першості Європи.

Запрошуємо ІТ та телекомунікаційні компанії України взяти активну участь у підготовці майбутніх призерів та чемпіонів Європи і світу, шляхом надання фінансової, інформаційної та організаційної підтримки у проведенні світового півфіналу АСМ-ІСРС сезону 2017-2018 рр., а також у реалізації програми підготовки українських команд до фіналу першості світу 2022 р.

Додаткова інформація про чемпіонат ACM ICPC:



Переглядів: 2983
Поширень: 0