Декан факультету комп’ютерних систем і автоматики Вінницького національного технічного університету, доктор технічних наук, професор Олег Бісікало та кандидат технічних наук, старший викладач кафедри АІВТ Володимир Гармаш взяли участь у черговій робочій зустрічі проекту MASTIS програми ЄС Erasmus+, яка проходила у місті Крістіансанн (Норвегія).

Команду партнерів проекту гостинно приймали господарі зустрічі з Department of Information Systems University of Agder.

Представники 6 українських університетів мали чудову нагоду наочно пересвідчитися у високій затребуваності сучасної підготовки в галузі інформаційних систем для усіх секторів реальної економіки та перспективності впровадження відповідних освітніх програм в Україні.

Викладачі ВНТУ взяли участь в робочій зустрічі проекту MASTIS програми ЄС ERASMUS+ в Норвегії

Учасники зустрічі були присутні на планових семінарах проекту MASTIS на тему «University of Agder та його навчальна програма з інформаційних систем», «Life Long Learning (LLL) програма та приклади магістерських курсів в інформаційних системах», «Використання цифрових засобів в навчанні», «Впровадження нової системи LMS – досвід від Canvas», «Магістерська програма в інформаційних системах та педагогічний підхід» що проводилися провідними європейськими фахівцями.

Викладачі ВНТУ взяли участь в робочій зустрічі проекту MASTIS програми ЄС ERASMUS+ в Норвегії

У програму робочої зустрічі проекту MASTIS увійшло 4 доповіді професора Олега Бісікало.

Перша з них стосувалась розробки курсу «ІТ інфраструктура», за який відповідальним партнером є ВНТУ. Була представлена та обговорена програма курсу. Після низки запитань, на які декан ФКСА Олег Бісікало давав вичерпні відповіді. Програму було затверджено учасниками робочої зустрічі проекту.

Друга доповідь Олега Володимировича. була присвячена опису та розробці навчальних матеріалів та основних критеріїв і методів оцінки, включаючи мультидисциплінарні, для кожного курсу. Під час обговорення презентації, яке проходило у цікавій та невимушеній атмосфері, виникла конструктивна дискусія щодо єдиного формату представлення силабуса магістерської підготовки.

Викладачі ВНТУ взяли участь в робочій зустрічі проекту MASTIS програми ЄС ERASMUS+ в Норвегії

Окрім того, Олег Володимирович представив план і фактичний стан пілотування основних курсів у нашому університеті, а також пропозиції ВНТУ щодо вимог до Web-платформи для обміну навчальними матеріалами. Було відзначено, що пропонується створити портал як платформу для співпраці викладачів: розміщення навчальних матеріалів, обміну досвідом, обговорення загальних тем тощо. Після дискусії та низки запитань концепція Web-платформи була прийнята до використання учасниками проекту.

Старший викладач Володимир Гармаш на робочій зустрічі звітував про придбання та встановлення обладнання, отриманого за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги в рамках проекту, а також доповідав про результати висвітлення діяльності проекту MASTIS у засобах масової інформації та про впровадження результатів проекту. Було представлено доповідь з планом заходів по відображенню діяльності проекту MASTIS у засобах масової інформації та впровадженню його результатів у п’ятому періоді – «Plan of dissemination activities for 5-th period». За результатами обговорення запропонований звіт та план діяльності були затверджені учасниками робочої зустрічі.

Викладачі ВНТУ взяли участь в робочій зустрічі проекту MASTIS програми ЄС ERASMUS+ в Норвегії

На заключному засіданні учасниками робочої зустрічі проекту MASTIS було обговорено напрямки подальшої роботи для поліпшення магістерської програми у сфері інформаційних систем відповідно до потреб сучасного суспільства, шляхи та можливості університетів наблизитися до змін на світовому ринку праці та освітньому просторі, методи надання студентам уявлення про профілі різних робочих місць в області інформаційних систем з метою сприяння їхньому майбутньому працевлаштуванню.



Переглядів: 3118
Поширень: 0