15 лютого у конференц-залі (аудиторія 222, головний навчальний корпус) Вінницького національного технічного університету відбудеться церемонія реєстрації рекорду України в категорії «Освіта, унікальні та інтелектуальні досягнення українців» за найбільшу кількість перемог на міжнародних конкурсах з комп’ютерної графіки та веб-дизайну.

Студентів Вінницького національного технічного університету (ВНТУ) добре знають у комп’ютерному світі завдяки гучним перемогам на міжнародному рівні.

У ВНТУ створено студію комп’ютерної графіки та веб-дизайну, до навчання у якій залучено студентів ВНТУ та учнів середніх шкіл. За останні роки слухачі студії здобули понад 600 перемог на Міжнародних конкурсах. Завдяки перемогам студентів ВНТУ Вінницю називають столицею комп’ютерної графіки.

Приміром, вихованка студії веб-дизайну і комп’ютерної графіки Вінницького національного технічного університету Ксенія Моргунова посіла перше місце на Міжнародному конкурсі провідної світової компанії Corel (Канада), яка має понад 100 мільйонів активних користувачів у понад 75 країнах. Нині ця відома компанія  на своїх програмних продуктах розміщує зображення, яке розробила студентка ВНТУ.

Олег Досужий здобув перше місце на Міжнародному конкурсі Computer space (Болгарія). На урочистостях у Софії нагороду вінничанину-переможцю вручав президент Болгарії.

Не менш значимими були перемоги студентів ВНТУ на Міжнародних конкурсах в Об’єднаних Арабських Еміратах та в Тайвані.

На попередніх конкурсах студенти ВНТУ нанесли нищівний удар дизайнерам Росії, відібравши в них призові місця.

На різних міжнародних конкурсах студенти ВНТУ перемогли понад 1000 разів, довівши  успішність роботи свого вишу в ІТ-галузі.

У 2017 році  студенти ВНТУ вибороли на Міжнародних конкурсах з комп’ютерної графіки та веб-дизайну 160 перемог. З них - 42 у країнах дальнього зарубіжжя: у Фінляндії, Іспанії, Нідерландах, Португалії, Мальті, Австрії, Болгарії, Великобританії, Швеції, Чехії, Андоррі, Естонії, Хорватії, Швейцарії, Італії.

На міжнародному конкурсі «Творчість без кордонів» (Хасково, Болгарія) вихованці ВНТУ у 2017 році вибороли відразу 14 медалей у різних номінаціях, причому на конкурс було подано понад 1600 робіт з різних країн світу.

Такі успіхи студентів є закономірними, оскільки в студії комп’ютерної графіки постійно працює 7 різних гуртків, де викладачі та студенти-переможці Міжнародних конкурсів передають свої знання учням та студентам молодших курсів. Цікаво, що серед переможців Міжнародного конкурсу є студенти першого курсу та учні-вихованці студії ВНТУ, що є запорукою успіху в майбутньому.



Переглядів: 2393
Поширень: 0