На базі Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського 17 лютого за підтримки Міністерства освіти і науки України та облдержадміністрації для учнів та вчителів математики вперше пройшла Всеукраїнська Конференція - Олімпіада геометричної творчості імені В. А. Ясінського, на якій були присутні перший заступник Міністра освіти і науки України Володимира Ковтунець, заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк, в.о директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Володимир Буняк та інші почесні гості.

Зазначена олімпіада започаткована на честь 60-річчя від дня народження Заслуженого вчителя України В’ячеслава Андрійовича Ясінського, математика, видатного творця олімпіадних математичних задач.

У Вінниці вперше відбулась Всеукраїнська Конференція-Олімпіада геометричної творчості

Під час урочистого відкриття його почесний гість - перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець також привітав учасників заходу та побажав їм плідної праці. Він підкреслив, велику значимість математики у нашому житті та відмітив, що «в основі всіх новітніх технологій, якими ми користуємося, лежить дуже глибока тонка і вишукана математика. Україна завжди славилася своїми математичними традиціями, які починаються зі шкільної лави. Успіхи учнів – це, у першу чергу, заслуга вчителів, які вміють пробудити любов до математики. Хочу наголосити: той, хто добре засвоїв математику – може в житті бути успішним у багатьох галузях. Для мене особисто Вінниця є особливим містом, оскільки, коли я був дев’ятикласником, адже, саме тут я здобув перемогу в Республіканській математичній олімпіаді. Тож, нехай сьогодні переможуть найсильніші». Крім того, урядовець зазначив, що Міністерство освіти і науки України і надалі всіляко підтримуватиме проведення у Вінниці Всеукраїнської Конференції-Олімпіади геометричної творчості імені В. А. Ясінського.

В свою чергу, звертаючись до всіх присутніх, заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк підкреслив, що проведення на Вінниччині математичної олімпіади такого високого рівня є подією не тільки для математичної спільноти, але й для всієї педагогічної громадськості України.

У Вінниці вперше відбулась Всеукраїнська Конференція-Олімпіада геометричної творчості

«Адже найкращий спосіб увіковічнити пам’ять про В’ячеслава Ясінського-це проведення цієї математичної олімпіади. Я дякую Міністерству освіти і науки України, яке одразу підтримало нашу ініціативу, і олімпіада набула статусу Всеукраїнської, а також висловлюю слова вдячності Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, які разом із математиками ВДПУ і нашого міста стали ініціаторами її проведення. В свою чергу, обласна державна адміністрація не залишилась осторонь та виділила 60 тис. грн. для належної організації та проведення заходу. Впевнений, що ця олімпіада стане ще однією візитною карткою Вінниччини та буде лише розширювати свою географію»,- підкреслив Ігор Івасюк.

Посадовець також нагадав, що в області заплановано цілу низку заходів на підтримку вчителів математики, обладнання математичних кабінетів, заохочення талановитихдітей, які мають успіхи із природничо -математичних предметів.

У Вінниці вперше відбулась Всеукраїнська Конференція-Олімпіада геометричної творчості

В рамках проведення заходу для учасників та гостей організовано відео трансляцію турніру методичних знахідок вчителів – переможців заочного етапу, а також пізнавально-розважальну програму «Чарівний світ геометрії». Учасники олімпіади змагались у розв’язуванні геометричних задач та брали участь у конкурсі творчих робіт із геометрії.

У Вінниці вперше відбулась Всеукраїнська Конференція-Олімпіада геометричної творчості

Загалом у Всеукраїнській Конференції-Олімпіаді геометричної творчості імені В’ячеслава Ясінського взяли участь майже 200 дітей з 8-ми областей України та 25 учителів. Із Вінницької області до олімпіади найактивніше долучилися учні та вчителі Козятинського, Немирівського, Тростянецького, Чернівецького, Тиврівського, Хмільницького та Крижопільського районів. Для роботи в журі за різними напрямами олімпіади запрошено 40 знаних в області та в Україні працівників освіти.

У Вінниці вперше відбулась Всеукраїнська Конференція-Олімпіада геометричної творчості



Переглядів: 3019
Поширень: 0