Учні навіть виготовляють власноруч – на базі майстерень – деякі запчастини для авто. Позашляховик із зони АТО відновлюють у Вінниці учні професійно-технічного училища – їхні вчителі не натішаться, кажуть – то не лише добра практика, а й елемент патріотичного виховання.

Цей позашляховик не раз рятував українських військових на передовій. Але їзда по бездоріжжю повністю вбила його ходову. Автомобіль притягли сюди на ремонт волонтери.

"Міняємо супорта на машину, щоб краще гальмувала. Бо їх тут не було, а такому автомобілю важко гальмувати на слизькій дорозі чи бездоріжжі", – пояснює учень Вінницького центру професійно-технічної освіти Олексій Глух.

Запчастини для відновлення автівки обіцяють передати волонтери з-за кордону. "Вони потрапили у яму, і так зігнули деякі елементи, що ремонту вони не підлягають", – уточнює майстер Володимир Шапошнік.

У центрі профосвіти вчать слюсарів із ремонту автомобілів, а крім того – верстатників, токарів, фрезерувальників та шліфувальників. Тож деякі запчастини для авто учні виготовляють власноруч на базі майстерень.

"Виховуємо в такий спосіб і патріотизм наших учнів, вони знають, для чого це потрібно і, звичайно, розуміють, що від якості виконаних робіт інколи залежить людське життя. Тому намагаємося все зробити на найвищому рівні", – запевняє директор центру Валерій Дяків.

Ще учні центру замахнулися відновити здану на металобрухт стареньку "Ниву" – поставити її на колеса, щоб відправити бійцям на схід. Окрім того, допомагають армійцям місцевої військової частини ремонтувати старенький УАЗ.



Переглядів: 1860
Поширень: 0