Вінниччина готова до нового навчального року За підсумками зовнішнього незалежного оцінювання 35 абітурієнтів отримали 200 балів з предмету тестування, 2 учасники – максимальні 400 із двох дисциплін. За цими результатами Вінниччина займає 4 позицію у загальнодержавному рейтингу. Про це повідомив начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Ігор Івасюк на обласній серпневій конференціії працівників освіти.

Ігор Івасюк зауважив, що сьогодні відзначається посилення суспільної уваги до умов та процесу розвитку дітей раннього віку. Тому охоплення дітей дошкільного віку відповідною освітою та розширення мережі дитячих садочків – одне із головних завдань на наступний навчальний рік. Сьогодні таку освіту забезпечують 704 ДНЗ області, де виховуються 60 % дітей дошкільного віку.

В умовах реформування галузі зростає роль належної підготовки дитини до навчання у школі. Такою підготовкою охоплено 93,3 % 5-річних дітей. З метою створення комфортних умов навчання для найменших школярів та їх безболісної адаптації у червні 2011 року стартувала Всеукраїнська акція «Дай руку, першокласнику».

«Цьогоріч загальноосвітні школи області очікують близько 15 тисяч першачків. Такий показник дає підстави вважати, що демографічна ситуація поступово стабілізується, але, на жаль, не вирішує проблему щорічного зменшення учнівського контингенту», - зазначив Ігор Івасюк.

Вінниччина готова до нового навчального року Окрема увага – запровадженню інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховний процес та оволодіння комп’ютерною технікою педагогічними працівниками. «Міністерство поставило чітку вимогу - до 1 грудня 2011 року усі педпрацівники загальноосвітніх шкіл повинні оволодіти навиками роботи з комп’ютером на рівні користувача», - підкреслив начальник управління.

Без використання новітніх технологій неможлива сьогодні підготовка і висококваліфікованого робітника. Свої напрацювання у цьому напрямку заклади професійної освіти щороку демонструють на конкурсах та виставках різних рівнів. Активно працює навчально-виробничий комплекс із впровадження сучасних виробничих агротехнологій на базі Гущинецького вищого професійного училища № 32. Спільний проект Барського професійного будівельного ліцею спільно та корпорації «Хенкель Баутехнік» передбачає відкриття цього року навчального центру будівельного профілю.

Значне скорочення кількості абітурієнтів змусило цьогоріч вищі навчальні заклади конкурувати між собою у боротьбі за потенційного студента.

Приємно, що показник виконання державного замовлення закладами вищої освіти області склав 99,8 %, що підтверджує авторитет та конкурентоспроможність ВНЗ Вінниччини на загальнодержавному ринку освітніх послуг.

«Здоров’я вихованців та безпека їх життєдіяльності – ось головний пріоритет і найважливіше завдання освітян області», - наголосив Ігор Івасюк. Формування здоров’язбережувального середовища, виховання у дітей позитивної мотивації до ведення здорового способу життя - на це сьогодні спрямовані активна виховна та просвітницько-профілактична робота, діяльність «Шкіл сприяння здоров’ю» та волонтерських загонів.Вінниччина готова до нового навчального року

За словами головного освітянина області, заклади освіти Вінниччини готові до нового навчального року. На проведення ремонтних робіт у навчальних закладах залучено близько 27 млн. гривень з усіх джерел фінансування, у повному обсязі виплачено відпускні і оздоровчі на суму більше 230 млн. гривень.

Традиційно на серпневій конференції відзначено кращих педагогічних працівників області. Серед вручених нагород: 10 нагрудних знаків «Василь Сухомлинський», почесна грамота Кабінету Міністрів України, 21 грамота обласної державної адміністрації та обласної Ради.

 


Переглядів: 3111
Поширень: 0