У серпні, у різних куточках Вінниці продовжились роботи по благоустрою – розпочато капітальний ремонт кола біля залізничного вокзалу, на площі Перемоги – впорядкування місця колишньої розкопки, на опорах зовнішнього освітлення (на центральному мосту) ще на початку серпня з’явилось вертикальне озеленення, а на території шкіл та дитячих садків вже другий тиждень досить інтенсивно монтується зовнішнє освітлення.

Протягом чотирьох минулих років у Вінниці активно проводилась робота по влаштуванню зовнішнього освітлення на вулицях обласного центру. За цей час у місті було замінено більше 17 тисяч старих ліхтарів на енергозберігаючі, а в зимові новорічні дні на центральних вулицях з’явилась святкова ілюмінація. Враховуючи те, що на всіх існуючих опорах вже встановлено нові світильники, було прийнято рішення цьогоріч покращити якість освітлення територій шкіл, дитячих садків та закладів охорони здоров’я. В результаті моніторингу було визначено, що дооснащення ліхтарями потребують подвір’я 86-ти закладів освіти і 11 лікарень.

Там, де була можливість встановити додаткове освітлення, не розробляючи проекту, у переважній більшості роботи уже виконані. На сьогоднішній день біля 16 шкіл та 25-ти садків у темну пору доби вже світліше. Для того, аби забезпечити якісне освітлення ще біля 11 закладів освіти розроблено необхідну проектну документацію. Біля решти об’єктів роботи продовжаться восени.

З року в рік зовнішній вигляд Вінниці змінюється. Зеленими насадженнями та квітами місто прикрашає комунальне підприємство «Вінницязеленбуд». У поточному році в обласному центрі започатковано так зване вертикальне озеленення. Перед Днем Європи на електроопорах по вулиці Соборній з’явились підвісні ринки із квітами, а у серпні іншої форми, але також на опорах, квітучі конструкції розмістились вздовж центрального мосту.

Вже в наступному році яскрава клумба знову прикрасить кільцеву транспортну розв’язку біля залізничного вокзалу. Наприкінці цьогорічного літа там розпочався капітальний ремонт, після якого коло набуде сучасного охайного вигляду.

Комунальні служби міста наведуть лад і на площі Перемоги, де весною було засипано котлован і знесено паркан. На частині тієї ділянки будуть висаджені квіти, а іншу частину буде заасфальтовано. Окрім того, на ділянці вулиці 50-річчя Перемоги від площі Перемоги до ринку «Світанок», де раніше були розміщені магазинчики та кафе, також запланована реконструкція, підготовчі роботи до якої вже розпочаті.


Переглядів: 2720
Поширень: 0