У мікрорайоні "Корея" запрацювала нова підстанція із сучасними лініями електропередач. Вона змонтована таким чином, що у випадку несправності лінії одного напрямку, можна швидко перемкнутись на інший, уникнувши таким чином тривалих незручностей для місцевих мешканців, розповів Віталій Ковальчук, начальник Вінницьких міських електромереж. Загалом замінено 2,5 км кабелю, оновили також майже кілометр 10-кіловатної лінії по таким вулицям як Генерала Арабея, Добролюбова, Салтикова-Щедріна, Лермонтова.

- Нові лінії надійніші й безпечніші. Якщо буде сильний вітер, то переживати немає чого, - ділиться Віталій Ковальчук. - Під час ремонтних робіт у мешканців були незручності — вимикали лінію і будинки були без світла з 10 ранку до 18 години. Бо ми нову лінію на нових опорах ставили паралельно старій, тому на роботи витратили на 40% більше часу, ніж на облаштування просто нових ліній.

Але під час роботи враховували навіть перетин дроту, щоб на будинок надходило до 5кВ, а не 1,3кВ, як раніше. Бо інколи, коли у будівлі стоїть і пральна машина, і бойлер... то загальна потреба складає 10кВ.

- Раніше жителі наших вулиць ледве встигали надсилати скарги, а зараз світло не вимикається, все працює стабільно, ми задоволені. Ще й лічильники всім винесли на вулицю, тепер контролери нікого не турбують, - розповіла Нечаюк Марія Михайлівна, яка живе по вул. Добролюбова.

Окрім ліній робітники ПАТ «АК Вінницяобленерго» ВМЕМ встановили нове реллє перенапруги, яке вчасно реагує на перенапругу ліній. А електролічильники переставили на зовнішню частину будинків, щоб контролеру було зручно.

Загальна сума реконструкції становить 2,5 мільйони. До кінця року планується замінити 19 км ліній електропередач, зокрема, в районі Бучми. Для цього в бюджеті Вінницяобленерго передбачено сім мільйонів гривень.

Віталій Ковальчук запевняє, що якщо робота піде такими темпами, то за 10 років замінять електролінії на усіх вулицях міста.


Переглядів: 2767
Поширень: 0