Як ми повідомляли раніше, 12-15 вересня 2011 року відбуватиметься презентація Вінницької області у Раді Європи (м.Страсбург, Французька Республіка), у Європарламенті (м.Брюссель, Королівство Бельгія) та у м.Берн (Швейцарська Конфедерація).

Проект подібного масштабу та змісту проводиться вперше. Загалом чисельний склад делегації становить 210 осіб, з яких 65 осіб – представники художніх колективів та 45 осіб – представники обласних та районних засобів масової інформації. Мені теж пощастило увійти до складу делегації.

То ж щодня спробую робити (залежить від наявності інтернету) короткий огляд подій, які відбувалися в рамках поїздки.

Хоч презентація області відбудеться 12 вересня, але представники ЗМІ вже (9 вересня) вирушили у пункт призначення, адже дорога не близька.

День перший. Польща

Виїзд з Вінниці - Хмельницький - Тернопіль - Львів - кордонний пункт Шегені - місто Тарнув (Польща)

Не сподобалось

  • Дуже не хотілося розпочинати з якості доріг, але вона жахлива. І починається цей жах як тільки покидаєш Вінниччину. То ж тим хто планує їхати через Хмельницьку та Тернопільську область варто бути дуже обережними.
  • Заправка WOG одразу після повороту з Хмельницького на Тернопіль. Закритий туалет. Враження, що закривають його перед під\'їздом автобусів. Про це свідчить стан навколишніх узбіч.

Сподобалось

  • Обід в с. Озерне. Смачно, великі порції, не дорого.
  • Вразив вже майже добудований стадіон біля Львова під Євро 2012 та "львівські замки" (дуже гарні приватні будинки).
  • Стан будиночків та прибудинкової території в прикордонній зоні. Дуже гарні газони, враження, що в кожному дворі працював ландшафтний дизайнер.
  • Дороги у Польщі. Вони не ідеальні, але ямок немає, асфальт виглядає зовсім інакше ніж у нас. Розмітка нанесена по всій дорозі, фарби не шкодують. І що зовсім не очікував побачити - це скляні забори висотою 5-6 метрів обабіч доріг в містах (на мій погляд вони забезпечують шумо та пилоізоляцію).
  • Чистота польських вулиць. Не просто чисто, все майже ідеально.

далі буде...

 


Переглядів: 3733
Поширень: 0