Через відкриття безвізового режиму між Україною та Ізраїлем на єврейський Новий рік Рош-га-Шана 29 вересня в Умані очікують рекордну кількість хасидів. Посол Ізраїлю в Україні Реувен Дінель припустив, що можуть приїхати 70 тисяч паломників.

Як заявив заступник міського голови Умані Петро Паєвський в інтерв’ю «Газеті по-українськи», в уманському міськвиконкомі є дані з українських аеропортів, що Бориспіль готується прийняти близько 16 тисяч паломників-хасидів, Одеса – 6,5 тисячі, Вінниця – до 2 тисяч. За його словами, за підсумками минулого року Умань може забезпечити нормальні умови лише для однієї тисячі паломників. Таку кількість паломників можуть прийняти готелі міста. Ще частина проживатиме на заводі «Мегомметр», частина в наметовому містечку, а решта у приватному секторі.

Крім того, за словами Паєвського, уперше приватні фірми, які приймають та перевозять паломників, легалізувалися. Це, фірми «УманьРент» та «Шолом». Вони заздалегідь підшукують хасидам житло та контролюватимуть їх розселення. Крім того, в Умані реєструватимуть осіб, які здають помешкання паломникам.

Щодо проблем із правопорядком, то на допомогу більш як 400 українським правоохоронцям приїдуть поліцейські з Ізраїлю.


Переглядів: 3614
Поширень: 0