Власники майже 120 приватних будинків в районі дальнього Старого міста вирішили зробити своє проживання більш комфортним та екологічним. На загальних зборах вони вирішили взяти участь у програмі співфінансування 50/50 і раз і назавжди забути про проблему вигрібних ям. Відповідно до програми 50% робіт оплачують самі жителі, решту фінансує міський бюджет. Минулого тижня на вулиці Грабовської вже почали будівництво каналізації. На сьогодні тут вже прокладено 200 метрів мережі.

Цьогоріч виконавчими органами міської ради було розроблено перспективний план будівництва каналізаційних мереж на території приватного сектору міста. У цьому документі підготовлено окремі схеми каналізування мікрорайонів з нанесенням вуличних мереж та їх протяжність, орієнтовно визначено місця будівництва каналізаційно-насосних станцій і напірних ділянок каналізаційних колекторів та визначено орієнтовну вартість будівництва. Після чого поетапно буде проводитись будівництво нових мереж каналізації та каналізаційно-насосних станцій (КНС), підключення до існуючих мереж та інші роботи.

На першочерговість каналізування мікрорайонів можуть впливати самі ж мешканці приватних будинків, адже якщо господарі приватних будинків у тому чи іншому мікрорайоні готові оплатити 50% від вартості робіт, то у міському бюджеті на наступний рік автоматично плануються кошти на будівництво. Саме так вчинили мешканці декількох вулиць та провулків дальнього Старого міста (біля Педучилища), зокрема власники 118 приватних будинків вулиць Грабовської та Української, провулків Ушакова, Ю.Смірнова, 1-го пров. Ломоносова. Загальна вартість робіт на цьому об\'єкті становить понад 1,7 мільйони гривень. На даний час частково вже профінансовано виконання робіт по водовідведенню. Роботи розпочались 12 вересня з вул. Грабовської, наступною стане вул. Українська.

Загалом по дальньому Старому місту каналізування планується проводити в три етапи. В цій програмі буде задіяно чотири квартальні комітети («Зоряний», «Лівобережний», «Царина», «Поділля»).

23 вересня під час робочого об\'їзду міський голова Володимир Гройсман зазначив, що саме завдяки активній участі з боку мешканців приватного сектору, процес будівництва каналізації на територіях приватної забудови сьогодні проходить майже безперервно. «В цілому весь проект по будівництву каналізаційної мережі приватного сектору в місті, який триватиме декілька років, складає близько 140 мільйонів гривень, але завдяки співфінансуванню мешканців, цей процес буде пришвидшуватися, - говорить керманич міста. - Сьогодні триває робота у цьому напрямку і на Тяжилові, і в мікрорайоні Пирогова, і в інших мікрорайонах приватної забудови: ведуться відповідні роботи, замовляється проектно-кошторисна документація. Головне, що сьогодні самі люди надзвичайно активні і я безмежно вдячний за те, що вони готові зробити все для того, аби покращити своє життя. Приємно також, що ця активність набирає все більших обертів».


Переглядів: 3787
Поширень: 0