Під час патрулювання вулиці Соборної, у місті Вінниці, до екіпажу патрульно-постової служби міліції підбігла молода дівчина та повідомила, що щойно троє невідомих молодиків зірвали з її шиї золотий ланцюжок. Працівники міліції одразу рушили у напрямку, куди вказала дівчина та побачили трьох чоловіків, які бігли до автомобіля «Mitsubishi». «По гарячих слідах» троє молодиків та водій автівки були затримані. Під час огляду автомобіля працівники міліції вилучили 8 бейсбольних біт та багато різного одягу. У одного з затриманих виявили золотий ланцюжок потерпілої дівчини-студентки.

Як повідомив начальник Ленінського райвідділу міліції міста Вінниці Віктор Сидоренко, усі четверо затриманих молодиків – жителі міста Житомир, вік яких від 18 до 22 років. Всі вони є студентами різних навчальних закладів та характеризуються виключно позитивно. Хлопці товаришують вже не один рік. Четвірку поєднує любов до спорту та виснажливі тренування з рукопашного бою та боксу у спортивних закладах. Один з затриманих має великі спортивні досягнення – він чотириразовий чемпіон України з рукопашного бою.

Як з’ясувалось, у Вінницькій області жертвами затриманих стали сім людей, переважна більшість з яких – жінки. Хлопці, проїжджаючи на автомобілі людними вулицями міста, підшукували собі жертву з примітним ланцюжком на шиї та грабували її. Один із зловмисників завжди був за кермом та допомагав своїм «колегам» швидко зникнути з місця скоєння злочину. В салоні автомобіля у грабіжників завжди було багато різного одягу, у який вони переодягалися після вдалої «роботи», аби відвести від себе будь-які підозри. Награбовані золоті прикраси молодики реалізовували на ринку у Житомирі.

Як стало відомо, починали «працювати» зловмисники на старенькій «сімці», яку згодом поміняли на іномарку, адже у хлопців почали з’являтися гроші зароблені злочинним шляхом.

Стосовно затриманих порушено кримінальну справу ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 186 Кримінального кодексу України – «Грабіж». Відтепер найближчі шість років спортсмени тренуватимуться за гратами.

«Працювали» молодики не лише у Вінниці. Жертвами зловмисників стали мешканці Рівненщини, Хмельниччини та міста Києва.

Працівники міліції Вінниччини звертаються до громадян, які стали потерпілими від злочинних дій вказаних осіб, негайно зателефонувати до УМВС України у Вінницькій області за телефонами: (0432) 59-30-08, 59-33-90.


Переглядів: 3859
Поширень: 0