В чотирьох бібліотеках Вінниці у жовтні запрацюють публічні центри доступу до мережі ІнтернетВідтепер її відвідувачі не лише зможуть знайомитися із новими надходженнями періодичних видань та літератури, а й за допомогою інтеренету безкоштовно спілкуватися з друзями, переглядати найсвіжіші новини тощо.

Восени минулого року Вінницька міська централізована бібліотечна система подала заявку на участь у конкурсі програми «Бібліоміст». Основними завданнями цієї програми, яка розрахована на чотири роки, є покращення доступу населення до інформації шляхом обладнання публічних бібліотек комп’ютерною технікою та навчання бібліотекарів задля підвищення якості надання послуг користувачам. Вже в лютому поточного року за підсумками ІІ-го раунду конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» філії №7,8,13 та 21 Вінницької ЦБС стали фіналістами, виконавши усі вимоги організаторів конкурсу.

В результаті перемоги згадані бібліотечні заклади отримали від Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (ІREX) 15 одиниць комп’ютерної техніки, чотири принтери, стільки ж сканерів та ліцензоване програмне забезпечення для кожної бібліотеки. Крім того, у рамках програми «Бібліоміст» бібліотечні працівники філій ЦБС безкоштовно пройдуть курси підвищення кваліфікації, під час яких матимуть змогу ознайомитись зі світовими та українськими інноваціями у сфері бібліотечних послуг із використанням Інтернету.

В чотирьох бібліотеках Вінниці у жовтні запрацюють публічні центри доступу до мережі ІнтернетПід час церемонії відкриття інформаційного центру – пункту публічного доступу до Інтернету Вінницький міський голова Володимир Гройсман зазначив, що для бібліотечної системи міста сьогодні розпочинається новий етап. «Бібліотечна система, можливо, сьогодні починає жити по-новому, - говорить мер. – Згадати стан бібліотек п’ять-шість років тому – приміщення потребували ремонту, не було нормальних умов. Сьогодні, хоч і не легко це робити, ситуація змінюється в кращий бік. Сьогодні бібліотеки намагаються рухатись у ногу з часом, проте зберігаючи і свої найкращі надбання та досвід. Розвиток бібліотечної системи – дуже важливе питання в культурному та освітньому процесі розвитку нашого міста, тому ми підтримували цю сферу і підтримуватимемо і надалі».

Для довідки:

«Бібліоміст» – це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. Для сприяння досягненню цілей програми, корпорація Microsoft безкоштовно передасть публічним бібліотекам України програмне забезпечення на суму близько 9 мільйонів доларів США. Упродовж 2010 року програма успішно модернізувала понад 200 публічних бібліотек, а у поточному році обладнання отримують ще 730 бібліотечних закладів. До 2013 року близько 1600 публічних бібліотек України, у рамках програми «Бібліоміст», будуть обладнані комп’ютерами з доступом до Інтернету. До комплектів оргтехніки входять сканери, принтери, веб-камери та навушники.


Переглядів: 3482
Поширень: 0