будівельно-монтажні роботи на хірургічному відділенні лікарні ім. ПироговаНа завершення будівельно-монтажних робіт на хірургічному відділенні лікарні ім. Пирогова потрібно 60 млн. грн. Комплектація нового медичного центру необхідним обладнанням та інвентарем коштуватиме близько 100 млн. грн.. Про це доповіли голові облдержадміністрації Миколі Джизі під час виїзної наради на головному будівельному об’єкті області. Першу секцію хірургічного корпусу підрядник готовий ввести в експлуатацію навесні наступного року. Відкриття довгобуду заплановано на 21-шу річницю Незалежності України.

Керівник підрядної організації ТОВ «Вінницябуд» Володимир Гігінеішвілі зазначає, щоб виконати завдання голови облдержадміністрації і скоротити строки будівництва в півтора рази, роботи не повинні зупинятися ні на мить. До кінця року на об’єкті готові освоїти 20 млн. грн.. За цей час зведуть двоповерхову прибудову, де розміститься актова зала, змонтують ліфти та продовжать утеплення зовнішніх стін, а також оздоблення. Внутрішні оздоблювальні роботи планують виконувати і взимку.

Заступник голови облдержадміністрації Роман Аксельрод відзначив: «Усі роботи ідуть згідно з графіком».

будівельно-монтажні роботи на хірургічному відділенні лікарні ім. ПироговаРазом з тим, проектно-кошторисна документація потребує негайного перезатвердження, адже будівництво відділення було розпочате 1992 року. Відповідне рішення приймає уряд. Після чого фінансування робіт з держбюджету активізується. Керівник області уточнив: «Понад 20 років уже будується цей об’єкт, і зараз є реальна можливість його закінчити. Звичайно, важко, не вистачає коштів. Фактично втратила чинність попередня проектно-кошторисна документація, нова потребує затвердження Кабміну. Документ підготовлено, залишилося лише погодження в Мінфіні. Така домовленість є. На рахунку в казначействі є 5 млн. грн., і ми автоматично зможемо їх освоїти».

Паралельно з будівельними роботами розпочнуть монтаж технологічного медичного обладнання. В наступному році планується закупити діагностичну апаратуру, інвентар та усе необхідне для облаштування 15 операційних, реанімаційної та інших приміщень.

Для довідки:
Будівництво нового хірургічного корпусу розпочато у 1992 році.
Хірургічний корпус включає в себе три секції 7, 9 та 8 – ми поверхових відповідно, а також двоповерхову прибудову. Загальна площа складає – 22726 квадратних метрів. Заклад розрахований на 240 стаціонарних місць. У корпусі передбачені палати на 1 – 3 особи. Щорічно у відділеннях нового корпусу буде лікуватись біля 7000 хворих області та міста Вінниці.

Кошторисна вартість будівництва становить близько 219 млн. грн.


Переглядів: 7541
Поширень: 0