У 2009 році двоє 17 – річних підлітків та один 19 – річний вирішили підзаробити на тому, що «погано лежить». Організувавши стійку групу, молодики час від часу здійснювали крадіжки на території Староміського району Вінниці. Злочинці викрадали речі з приватних будинків та підсобних приміщень. В ході досудового слідства було встановлено, що протягом 2009 та 2010 року злочинна група здійснила 16 таких крадіжок. Загальні збитки від незаконних дій молодиків склали понад 10 тисяч гривень.

Наприкінці 2010 року працівники міліції виявили зловмисників і затримали. За ознаками цих злочинів було порушено кримінальну справу за ч.5 ст. 185 Кримінального кодексу.( Крадіжка вчинена організованою групою).

У цьому році відбувся суд над учасниками злочинної групи і згідно винесеного вироку усіх молодиків було покарано позбавленням волі на різні терміни. Таке рішення суду першої інстанції не сподобалося молодикам і вони вирішили оскаржувати вирок в Апеляційному суді. Апеляційним судом, який нещодавно відбувся, було також визнано скоєння злочинів у складі організованої злочинної групи та засуджено усіх трьох учасників. 20 – річний організатор отримав 8 років позбавлення волі, а його помічники 3 та 2 роки.


Переглядів: 2331
Поширень: 0