Як з’ясувалося, затриманий протягом останніх півроку на території міста скоював квартирні крадіжки. «Працював» 29-річний чоловік сам і дуже обережно, адже у цій справі він не новачок. За його плечима неодноразові відбування покарань у місцях позбавлення волі за аналогічні злочини.

«Працював» зловмисник лише шляхом підбору ключа. У першій половині дня, коли більшість громадян знаходиться на роботі, а учні та студенти - у навчальних закладах, зловмисник відмикав квартирні двері та, не пошкоджуючи квартирної обстановки, шукав те, що йому потрібне - гроші та золото. Потім все розкладав на свої місця, зачиняв двері та уходив. Коли повертались додому господарі, вони навіть не одразу помічали, що в них зникли коштовності та гроші, адже, у їхній квартирі не було і «сліду» сторонньої людини.

Викрадені коштовності зловмисник здавав у ломбарди міста. Під час такого чергового візиту до ломбарду з чужими золотими прикрасами зловмисник був затриманий працівниками міліції.

Таким чином, за півроку затриманий «похазяйнував» у шести квартирах вінничан.

Зараз зловмисник під арештом знаходиться у СІЗО. Стосовно нього порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України – «Крадіжка», яка карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Пам’ятайте, сьогодні найбільш поширений спосіб скоєння квартирних крадіжок – це вільний доступ до квартири, підбір ключів, пошкодження серцевини замків та віджиму пластикових вікон. Отже, аби уберегти себе від квартирних злодіїв, не слід заощаджувати на замках. Чим дешевший замок, тим легше його відкрити.


Переглядів: 2373
Поширень: 0