Вінницькі підлітки стали відповідальніше ставитись до свого статевого життя. За дев’ять місяців поточного року порівняно із аналогічним періодом попереднього у Вінниці вдвічі менше зафіксовано випадків штучного переривання вагітності у підлітків. Такої позитивної тенденції вдалось досягнути завдяки якісній роботі центру «Клініка, дружня до молоді», який функціонує на базі дитячої поліклініки №2.

Центр медичної допомоги підліткам та молоді «Клініка, дружня до молоді» було створено в грудні 2009 року. Основні зусилля фахівців цього закладу спрямовані на зміну сексуальної поведінки підлітків шляхом пропаганди здорового способу життя; утримання від раннього початку статевого життя; правильне консультування з питань контрацепції.

Щороку довіра до фахівців центру «Клініка, дружня до молоді» серед вінницьких підлітків зростає. Їх влаштовує повна конфіденційність і доступність до якісної професійної допомоги. В стінах центру діти можуть не вказувати свого прізвища та імені. Головне, щоб відвідувачі отримали максимум корисної інформації та психологічної допомоги.

З моменту відкриття центру лікарі прийняли понад 15 тисяч дітей підліткового віку, із них близько 60% звертались повторно. Найбільше звернень стосувалось питання профілактики ВІЛ-СНІДу. Досить часто підлітки приходять до центру з проблемами сексуальних відносин та контрацепції. Трапляються і кризові звернення з приводу взаємовідносин з батьками, однолітками, сексуальними партнерами.

Окрім того, що у Вінниці вдвічі зменшилась кількість абортів, серед підлітків цьогоріч на 15% поменшало й випадків захворюваність на інфекції, які передаються статевим шляхом.


Переглядів: 2883
Поширень: 0