Цього разу у тенета шахрайки потрапила студентка одного з вінницьких коледжів.

Коли 17-річна дівчина проходила біля одного з супермаркетів міста, її позвала невідома жінка, яка просила милостиню біля магазину. Дівчина зупинилась та підійшла до жінки. Та почала їй розповідати, що вона провидиця і бачить, що на дівчину та її рідних наведено прокляття. Особливо від нього постраждає найрідніша їй людина – мама, яка дуже скоро занедужає. Також жінка повідомила, що все можна виправити та врятувати матір від важкої хвороби. Для цього їй необхідний лише чистий папірець та будь-яка золота прикраса. На папірці жінка мала написати магічний відворот від хвороби, потім завернути у нього дорогоцінний метал та вночі закопати його на кладовищі. Аби врятувати матусю, довірлива дівчина не роздумуючи зняла з шиї золотий ланцюжок з хрестиком та віддала його «рятівниці».

Прийшовши додому, дівчина одразу розповіла матері про зустріч з незнайомкою та про негаразди, які б могли їх очікувати, якби не випадкова зустріч з «добродійкою». Матір дівчини одразу зрозуміла, що її дочку ошукали, та зателефонувала до міліції.

«Провидицю» працівники міліції затримали у смт. Іллінці. Нею виявилась 39-річна непрацююча місцева жителька. Як з’ясувалося, на життя жінка заробляла жебракуванням та введенням в оману довірливих пересічних громадян, які за її «послуги» зцілення віддавали коштовності.

За місцем проживання у затриманої працівники міліції виявили золотий ланцюжок, який належить довірливій студентці.

Стосовно затриманої порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст.190 ККУ «Шахрайство», яка карається штрафом до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років.

Зараз працівники міліції перевіряють причетність жінки до скоєння інших аналогічних злочинів.


Переглядів: 2525
Поширень: 0