Український гідрометеорологічний центр прогнозує мінливу зиму з частою зміною температурного режиму. Про це під час брифінгу повідомив директор центру Микола Кульбіда.

«Ймовірність настання дуже низьких температур вкрай невелика. Але ймовірність частих і різких змін погодних умов, похолодань, потеплінь, випадіння снігу і його танення, ймовірність такого розвитку атмосферних процесів надзвичайно висока», - повідомив Микола Кульбіда.

У свою чергу начальник відділу метеорологічних прогнозів Гідрометцентру Людмила Савченко зазначила: «Зима буде звичайна, українська. Ймовірно, суттєве зниження температури буде у середині – другій половині січня. У січні та лютому середньомісячна температура коливатиметься від -3 до -8°С».

Вона також повідомила, що цьогорічна осінь була спокійною, температурний режим і кількість опадів були близькими до норми. При цьому найближчим часом різких погодних змін не очікується.

«Найближчим часом, принаймні до 20 числа, суттєвих змін у погоді ми не матимемо, температурний режим зберігатиметься. Ночі зараз хмарні, тому морозів немає. Якщо буде прояснення, температура знизиться до -1... -۫7 С. На сході, півночі, Лівобережжі можливо до -10°С. Денна температура буде близькою до норми – від -2 до +4°С. У Криму і на Закарпатті буде дещо тепліше», - повідомила Людмила Савченко.

З її слів, сильних опадів найближчим часом не очікується. Можливий мокрий сніг, при цьому сніговий покрив навряд чи утвориться.

Після 20-25 листопада ситуація з опадами практично не зміниться, можливо в останні дні місяця будуть помірні опади на сході, а потім на заході.

Микола Кульбіда додав, що похолодання розпочнеться уже 25-30 листопада. При цьому на початку грудня очікується потепління. Практично весь грудень температурні умови змінюватимуться. Також у грудні очікується достатньо значна кількість опадів у вигляді дощу і мокрого снігу. Він також наголосив, що за останні 20 років внаслідок глобального потепління січень і лютий зазнали найзначніших змін – температура підвищилася на 2-2,5°С .

 


Переглядів: 3603
Поширень: 0