Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Любові Спірідонової 23 листопада відбулось засідання Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та громадських організацій інвалідів у Вінницькій області.

Під час засідання були розглянуті заяви, подані Українським товариством сліпих про надання дозволу на право отримання пільги з оподаткування підприємству об‘єднання громадян «Вінницьке УВП УТОС», Українським товариством глухих на право отримання цієї ж пільги підприємством «Вінницьке УВП УТОГ» та відповідної заяви від громадської організації Вінницької обласної організації інвалідів «Самодопомога» про надання дозволу на право отримання пільг з оподаткування її підприємству «Системні рішення».

Члени комісії одноголосно підтримали подані заяви.

Підводячи підсумки засідання Любов Спірідонова зазначила, що на сьогоднішній день на території Вінницької області працює 22 підприємства, які створені для надання робочих місць для інвалідів. Це підприємства, які, в переважній більшості, створені громадськими організаціями інвалідів.

Найбільш потужні підприємства це, звичайно, «Вінницьке УВП УТОС» та «Вінницьке УВП УТОГ». Вони вже працюють довгий час, і мають своє виробництво, ринок збуту. На підприємстві УВП УТОС працює 408 чол., а на УВП УТОГ 135 чол. Для більшості працюючих це єдине місце роботи, де вони можуть працевлаштуватися, і де забезпечено необхідні спеціальні умови праці. Слід відмітити, що лише на УВП УТОС за 9 місяців вироблено продукції на 12 млн.грн. Але є серед цих підприємств й невеличкі, чисельність яких 3- 5 чол., але в них працюють інваліди, а це дає усі підстави для отримання зазначеної пільги.


Переглядів: 4385
Поширень: 0